Pagina's

vrijdag 2 februari 2024

Update over Golf (#29832)

Lieve mensen van ACE-SHIN,

Het is hoog tijd om jullie te voorzien van een update over Golf, die nu zijn eerste maand bij ons in Nederland, en gisteren zijn 3e verjaardag, heeft beleefd.

Op 24 december jl. begonnen wij aan onze reis vanuit Nederland naar de Refugio in Spanje om kennis te maken met Golf en om hem mee te nemen naar zijn thuis in Nederland. Op 26 december jl. was het dan zover en hebben wij de eerste wandeling met hem gemaakt in de buurt van de Refugio om hem de dag erna een dagje mee te nemen om elkaar verder te leren kennen en te wandelen in de omgeving. Wat een indruk heeft dit bezoek op ons achtergelaten; enerzijds het contrast van de luxueuze golfresorts (jullie kunnen raden waarom wij Golf z’n naam niet hebben aangepast 😉) en appartementen aan de “voorkant” en Refugio aan de “achterkant weggestopt”, wat eens zo’n donkere plek was, maar nu omringd door positiviteit en waar zoveel goeds voor de dieren gedaan wordt. De bevlogenheid, zorgzaamheid en onvoorwaardelijke liefde waarmee de mensen in de Refugio de dieren omringen is ongekend. Ontzettend veel respect en dankbaarheid voor jullie werk.


Op 28 december jl. zijn wij met z’n 3-en aan de terugreis naar Nederland begonnen, om op Oudjaarsdag thuis aan te komen. Geen ideale avond uiteraard, maar het is gelukt om deze avond relatief rustig door te komen zoals jullie aan de foto zien. We waren allemaal moe van de reis en alle indrukken 😊Sinds die tijd heeft Golf veel nieuwe dingen beleefd; ritjes in de auto, alle nieuwe geluiden, wandelen en bewegingen op straat, leuke en minder leuke ontmoetingen met soortgenoten, leren spelen met elkaar, nieuwe dingen proeven, wandelen in de polder, etc. Het ene verloopt uiteraard wat meer succesvol dan het andere en waar nodig passen we e.e.a. aan. Met name buitengeluiden en het wandelen op straat is de ene keer wat spannender voor hem dan de andere keer en hebben daarom ook het wandelschema wat aangepast. We wandelen op de momenten dat het nog wat minder druk is op straat en we wandelen met hem in de polder, waar hij helemaal in z’n element is. Het (korte) autoritje ernaartoe ook nog steeds spannend, het ritje terug is hij wat relaxter, want dan heeft hij lekker z’n neus kunnen gebruiken in de polder. Zo mooi om te zien hoe zijn instinct op steeds meer momenten naar boven komt. De afgelopen week hebben we het nog wat rustiger aan moeten doen, omdat Golf een ontsteking aan z’n poot bleek te hebben. Na een paar dagen echt niet lekker te zijn geweest, is hij nu weer helemaal opgeknapt en kunnen we van het weekend de wandelingen in de polder weer hervatten.

Verder begint hij nu ook duidelijk aan te geven wanneer hij naar buiten moet, zodat we hem niet onnodig meer hoeven te storen in zijn slaap. Dat is fijn, want hij heeft nog wel eens moeite met echt te kunnen slapen, ook daar helpen we hem bij. Of hij komt bij ons op de bank liggen tot hij tot rust is gekomen of wij gaan bij hem op z’n kussen liggen. Daarna is het goed. Gelukkig zien we dat hij steeds rustiger en comfortabeler wordt. We zijn ook blij om te zien, dat hij ontdekt heeft hoe comfortabel een kussen ligt en heeft hij z’n plaats op een kleedje op de grond verruilt voor het kussen en af en toe op de bank, maar eigenlijk alleen als wij er ook zitten. Er is ook een bench, maar tot nu toe ligt hij op z’n plek bij ons bij de bank en dat is wat ons betreft helemaal prima. Golf is echt een kroelkip en denkt hij af en toe dat hij het formaat heeft van een schoothondje 😊Golf is ook echt een enthousiaste, slimme hond, zeer leergierig, houdt van lekker stoeien, spelen (ook als beloning na het wandelen, omdat hij geen beloningssnoepjes lust) en knuffels met een fluffy inhoud worden binnen no-time gesloopt (van de grote knuffel is dus nu alleen nog de buitenkant overgebleven hahahaha).

Na een periode van wennen en rust starten we in de komende tijd een trainingstraject bij een dame die gespecialiseerd is in asielhonden en honden met een rugzakje (zij begeleid mensen hierin wereldwijd), waarin wij leren hoe we hem nog beter door zijn (verlatings)angst en onzekerheden heen kunnen begeleiden. Golf is helemaal goed zoals hij is, we houden heel veel van hem en zijn aanwezigheid is echt een verrijking van ons leven.

Wij zijn jullie ontzettend dankbaar voor jullie goede zorgen voor Golf van de afgelopen jaren en kijken er naar uit om zijn belevenissen van de komende jaren met jullie te delen.

Veel liefs,

Maren en Marcel



  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten