Pagina's

woensdag 5 juli 2023

Zondag j.l.. BENEFIT OPTREDEN VAN BERT EN VERA in BISTRO TACCOEN, ten voordele van ACE SHIN in Mijas, Spanje.

Op zondag 2 juli ll. Hielden we in Bistro Taccoen in Gent, België, een benefit optreden ten voordele van Ace Shin, Mijas, Spanje.

Enkele dagen eerder zagen we tot onze grote verbazing een artikel in de belgische krant HLN, dat Fabienne, van Ace Shin, een oproep deed om te doneren voor water. We kennen Fabienne al een tijdje en deze prachtvrouw met haar team hebben de afgelopen maanden al veel ellende over zich heen gekregen. Niet enkel privé maar ook in het asiel. Het is al maanden droog in Andalusië, geen druppel water is er gevallen en momenteel is het er 40gr. Dan valt de waterput droog en moeten ze flessen inkopen om de dieren van water te voorzien, hokken kuisen, het operatiekwartier netjes houden, enz.

Wij hebben zelf een klein asiel gehad in Spanje, welliswaar zonder hokken, maar toch met 50 dieren. Bij ons werd het water door de gemeente afgesloten omdat er een zeer grote lek onder het huis was, die de huisbaas niet wou herstellen. Ook wij moesten toen dagelijks 70/80 flessen van 8L gaan vullen aan de natuurlijke bron. Wij weten wat het is. De tranen sprongen dan ook in mijn ogen toen ik het artikel las. Dit kan niet en mag niet, wij gaan helpen, was toen mijn reactie. Behalve een eigen donatie (naar Fabienne toe, dat ging sneller) hebben we besloten om een benefit optreden te geven bij ons op de zaak. We hebben een leuke zaak aan de jachthaven in Gent, met een groot terras en op zondag altijd heel veel klanten, dus dit was ideaal. Mijn man is pianist, ik zing, en samen hebben we op zondag 6 uur lang gespeeld voor onze klanten. Als de klanten het leuk vonden mochten ze een donatie in ons rode varkentje doen.
En de donaties volgden. Ook iemand die af en toe bij ons komt helpen deed er nog 50€ van haar loon bij, en een vriend stortte ook 100€ op de donatie rekening. Tezamen hebben we met het zingen en de 50€, 217€ bij elkaar gekregen. Niet heel veel, maar ook niet weinig. Dus we waren moe maar heel tevreden.

Vandaag is het geld overgemaakt naar de rekening van Ace Shin, dit gaat sneller dan de donaties.

We houden er niet mee op. We blijven hier en daar nog acties doen om het asiel te steunen. Het water moet er komen tot na de zomer, tot de eerste regen eraan komt! De natte neusjes moeten kunnen drinken, in hun zwembadjes kunnen afkoelen, propere hokken krijgen zonder dat Fabienne en hun team zich te pletter moeten sleuren met waterflessen!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten