Pagina's

donderdag 6 juli 2023

In Memoriam Leia (Ace Dulce)

Lieve Leia, 

Toen wij de website van Ace-Charity bekeken kwamen wij het profiel van Dulce tegen. Wij waren direct verliefd op jouw schattige kopje en lieve oogjes en lazen dat jij ook nog een lief broertje had die een huisje zocht. Beide katjes waren op mijn verjaardag online gezet, toen wisten wij dat het voorbestemd was. 

Vanaf minuut 1 voelde jij je bij ons thuis, vanuit de reismand ging jij gelijk vrolijk op ontdekkingsreis door jouw nieuwe huis. Al snel had jij het beste plekje in huis gevonden: onze schoot. In plaats van lekker blijven liggen liep je heen en weer om ons om de beurt liefde te geven. Het begon altijd met kopjes (of beter gezegd kopstootjes) om vervolgens even te kneden (of beter gezegd stampen) en ter afsluiting en zacht miauwtje voordat je ging liggen. 

Als wij te lang met iets anders bezig waren dan jou aandacht geven merkte wij dat door een zachte nibble. Ook de smartphone, smartwatch, gamecontroller en vingers waren niet veilig. 

Twee maanden hebben wij kunnen genieten van een vrolijke en aanhankelijke Leia. Opeens werd je rustiger en begon jij je af te zonderen. Het bleek dat je uveïtis had.

Wij moesten 6x per dag je oogjes druppelen en gelukkig ging het steeds een stukje beter, de oude Leia leek weer terug te komen. Tot jij niet of nauwelijks meer wou eten en je steeds meer kracht in je pootjes verloor.

Wat deed het pijn om je zo te zien strijden, tevergeefs.

Wat deed het pijn om je te laten gaan.

Wat doet het pijn dat Luke zijn zusje is verloren.

Wat doet het pijn dat wij nooit meer een kopstootje of een zachte nibble zullen krijgen, omdat wij je al een hele minuut niet geaaid hebben.

Lieve Leia, bedankt voor alle liefde die je ons hebt gegeven. Wij houden van je.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten