Pagina's

dinsdag 13 juni 2023

Bram (20744) op vakantie

Ik ben nu 5 maanden in mijn nieuwe gezin en ik moet zeggen dat ik al aardig gewend ben. Mijn vrouwtje is het meest thuis van ons gezin dus ik heb me vooral eerst op haar gericht. Zij wandelt met me, speelt met me en geeft me eten en een kluifje als ik mijn bench in moet. Dat schijnt zo te horen en dat vind ik dan ook prima. Er woont nog een hondje, die hebben ze Sky genoemd maar in Spanje heette hij Blimperke. Wij zijn allebei cross pinchers dus begrijpen elkaar heel erg goed. Hij woont al veel langer hier en heeft me een beetje geleerd hoe alles gaat, wanneer ik op moet springen omdat we gaan wandelen, hoe ik me in de auto hoor te gedragen en dat het wel fijn is als je ’s nachts lekker gaat slapen. We wonen vlak bij het bos en daar ken ik de paden al best wel goed. En… we hebben een heerlijke tuin waar we in kunnen spelen en racen. Ik hou er namelijk van om heel hard rondjes te rennen en Sky doet dan ook gezellig mee. Wel neemt hij iedere keer de binnenbocht maar toch ben ik sneller hoor. Mijn baasjes moeten vaak om mij lachen omdat ik zo’n groot Scooby Doo gehalte heb. Zelf begrijp ik dat niet helemaal maar ze kunnen soms zo in de lach schieten als ik iets doe. Soms schrik ik van nieuwe dingen zoals een parasol waar de wind in één keer onderkomt. Dan spring ik opzij en kijk dat ding aan maar als vrouwtje dan zegt dat het ok is kan ik weer doorgaan met wat ik aan het doen was. Dat wordt ook al steeds minder hoor want ik zie en beleef iedere dag wel weer wat nieuws en dan is het niet nieuw meer en ben ik er zo aan gewend. ’s Avonds lig ik graag bij mijn vrouwtje in de stoel te slapen, dan ben ik moe van de dag en alle indrukken. Soms komt er ook een kat bij liggen want we hebben er een heel aantal. De jongste, Ginny, is nu 6 maanden en is mijn vriendinnetje. Ze was net geboren toen ik hier kwam wonen en lag ook graag op schoot bij ons vrouwtje. We spelen graag samen en het liefst neem ik haar mee naar mijn bench maar dat mag niet. Ginny vindt mijn bench wel leuk want ze gaat er zelf in liggen maar als vrouwtje er niet bij is dan mogen we niet samen spelen.

Maar sinds vorige week is alles weer net even anders. We zijn op vakantie in Duitsland en zaten wel 6 uur in de auto voor we op de plek van bestemming waren. De reis ging eigenlijk best wel goed, we zijn een paar keer gestopt zodat wij een plasje konden doen en de pootjes even konden strekken. Verder heb ik onderweg van de omgeving niet veel gezien want ik sliep voornamelijk. Maar hier is het ook weer zo leuk. Er is een omheinde tuin waar ik niet uit kan, mijn baasjes hebben het huis hierop uitgezocht. We mogen hier ravotten en blaffen en niemand vindt dat vervelend. We zijn al een paar keer een dagje op stap geweest naar de Moezel en de Rijn. Naar een terras gaan is hier ook leuk want wij mogen dan gewoon mee, krijgen een bak met water en af en toe valt er een stukje brood van tafel.

Ik heb voor het eerst met mijn pootjes in het water gestaan. Dat was best spannend want het water stroomde en ik zag het bewegen. Baasje probeerde het wel maar ik snapte het niet. Toen vrouwtje naar de overkant liep kon ik het niet meer houden en wilde naar haar toe. Het was echt lekker om mijn pootjes te koelen. Ze hebben onze kussens ook meegenomen dus kunnen we na onze activiteiten heerlijk uitrusten op het balcon. Ik zal wat foto’s meesturen dan zien jullie hoe leuk het is om op vakantie te gaan.

Ik hoop dat al mijn vriendjes in Spanje ook een fijn plekje zullen vinden, net als ik. 

Groetjes van Bram, Sky, Jan & Brigitte







Geen opmerkingen:

Een reactie posten