Pagina's

maandag 1 mei 2023

Timon en Pumba zijn 2 vrolijke broers die samen gevonden werden en bij ons in de refugio terecht kwamen

Timon vond recent zijn gouden mand. Gelukkig kon Pumba tegelijk terecht in een opvanggezin. Zo konden onze lieve broers op het zelfde moment vertrekken. 

Pumba (1 jaar) zoekt nog een thuis. Het opvanggezin vertelt: 

Pumba zit sinds een kleine week bij ons in opvang, en begint stilletjesaan zijn draai te vinden. Aangezien Pumba vanaf hij pup was, in het asiel verbleef, is het leven in huis hem nog onbekend. Hij schrikt snel van vreemde geluiden, voorwerpen en bruuske bewegingen. Ook is hij vrij angstig van mannen : hij gaat zich dan ergens verstoppen, en een man kan hem ook niet meteen aanraken. Er is dus nog veel werk en geduld nodig, voor Pumba zich helemaal comfortabel zal voelen in huis. Hij heeft uiteraard ook nog een heleboel positieve punten :

· Pumba is super sociaal met andere honden, zowel met reutjes als teefjes. Hij kan flink met hen samen spelen, en ook tijdens etenstijd laat hij de anderen gerust wanneer zij eten.

· Zindelijkheidstraining lukt tot nu toe zeer goed. Hij doet makkelijk zijn behoefte buiten. Hij heeft tot nu toe ook nog niets kapot gebeten in huis.

· Eens hij je vertrouwt, is hij een grote knuffelbeer.

· In de auto zitten vindt hij in het begin wat spannend, maar na een 5-tal minuten legt hij zich rustig neer.

· De eerste wandelingen met Pumba verliepen vrij chaotisch. Na wat oefenen is dit ondertussen al veel verbeterd. Hij trekt ook niet overdreven aan de lijn. Groot verkeer of onverwachte situaties kunnen hem wel nog laten schrikken. Hij blijft wel nog steeds een grote, sterke jongen, dus een beetje armspieren zijn soms wel nodig om met hem te wandelen.

Pumba heeft hier al kennis gemaakt met paarden en kippen, en dit is totaal geen probleem. Hij werd al kort getest met katten, en dit lijkt ook geen probleem.

 

Meer informatie over Pumba vind je hier.

Vragen of interesse? Stuur dan geheel vrijblijvend een mail naar adopties@ace-charity.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten