Pagina's

woensdag 17 mei 2023

Dagboek van Fabienne - Mila en Panchito verloren hun (t)huis.

Mila en Panchito maakten het allemaal mee: de beginnende problemen, de echtelijke ruzies, het heengaan van een van de partners gevolgd door de grote financiële zorgen, de schuldeisers op hun best, de kinderen die stilaan stiller en stiller werden, in een huis dat zijn kruisje droeg, en zonder dat ook maar iemand hen benaderde om te helpen. Het onvermijdelijke kwam er stilaan aan, en hoe lief deze twee trouwe hondjes ook waren, hoe ze ook hun best deden om alles mee te dragen, de uitkomst was voor hen dezelfde. 

Panchito, destijds gered van de straat toen hij een flessenpup was, is nu 11 jaar. Mila, 12 jaar, werd gered van een mafkees die haar zwaar mishandelde en enorm veel pijn deed. Al die jaren deelden ze lief en leed met dit gezin. Hun baasje legde uit dat ze vannacht met haar kinderen onder de blote hemel sliep, uitstel was er niet meer, en vroeg of wij hun twee geliefde oudjes onderdak konden bieden. 

Mila heeft een zware tumor hangen aan haar achterpoot, Panchito heeft een huidprobleem, en beiden waren erg onverzorgd en verwaarloosd, net als de mensen zelf. Twee projectjes erbij, twee lieve oudjes die op straat staan, net als de rest van hun familie. Ze kunnen niet meer in hun huis, het gezin staat op straat, hun hondjes zijn bij ons. 

Mila en Panchito kunnen apart geplaatst worden, maar wie verwent deze oudjes nog enkele jaren, wie geeft hen nog wat geluk? Als je zelf reeds een respectabele leeftijd hebt, en elke dag een lieve snoet in je gelaat wil, denk dan even aan deze twee weerloze slachtoffers van de maatschappij!

Informatie over Panchito vind je hier en over Mila hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten