Pagina's

maandag 1 mei 2023

Dagboek van Fabienne - Gordito, een bijzondere grote loebas!!

Gordito, een prachtige Herder, hing al zijn hele leven aan een ketting voor een verlaten huis, vlakbij de snelweg. De enige vrijheid die hij kende, waren de dagen dat hij zich wist los te trekken van zijn ketting om dan even rond te kuieren. Hij liep dan over het weiland, genoot even van zijn vrijheid, maar werd dan steeds met een nóg zwaardere ketting vastgemaakt door zijn eigenaar. Tot Gordito zich op een dag bijna ophing toen hij weer probeerde vrij te komen. Een voorbijrijdende motorrijder kon hem maar op het nippertje redden, en moest hem zelfs reanimeren. Hij nam Gordito mee naar huis, en probeerde de eigenaar te achterhalen. Toen ze die vertelden wat er was gebeurd, was zijn enige bekommernis de zware ketting, want die wilde hij zeker terug, die had hem 10 euro gekost. Niet één keer vroeg hij achter zijn hond, niet één keer.

Gordito verblijft sindsdien bij een opvanggezin, waar hij eerst helemaal van streek was, want hij had nog nooit een vrije voet gezet in een tuin of een huis, en dacht hij dat elke hand hem zou slagen. Hij ging al op zijn rug liggen voor je hem nog maar benaderde. Nu, bijna twee maanden later, is hij een andere hond! Hij speelt met de andere honden, komt knuffelen en is de dankbaarheid zelve. Hij aanvaardt andere katten en honden, alleen zijn eten deelt hij nu nog met niemand, daar is hij politiek op en moet dus alleen eten. 

Gordito is zo'n 6 jaar oud en zou een geweldige metgezel zijn voor mensen die op zoek zijn naar een grote, iets oudere hond, om samen nog een vriendschappelijke gezellige tijd mee te hebben. Hij zal je eeuwig dankbaar zijn en blijven!  

Meer informatie over Gordito vind je hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten