Pagina's

dinsdag 4 april 2023

Roel in opvang in Nederland

Update: 03.04.2023


Roel is héél zachtaardig, voorzichtig, bescheiden, langzaam aan het ontdooien en krijgt steeds meer zelfvertrouwen. Het lijkt erop dat hij in een weinig stimulerende omgeving heeft geleefd, want spelen kent hij niet. Sinds kort heeft hij een hondenbotje ontdekt om aan te knagen.

Hij was meteen zindelijk en slaapt ’s nachts rustig los beneden in de woonkamer met de andere hondjes. Overdag is hij soms een halve dag alleen thuis en dit gaat probleemloos (rustig, stil en maakt niets kapot).

Roel komt gelukkig steeds meer los en begint wandelen leuk te vinden. Hij trekt niet aan de lijn en loopt gewoon langs verkeer.

Ongetwijfeld heeft hij positieve ervaring met kinderen, want hij vindt ze leuk, wordt er blij van. Sowieso wordt hij steeds aanhankelijker en hij ligt graag bij je.

Maar waarschijnlijk heeft hij weinig (goed) contact gehad met andere honden. Hij weet niet goed wat hij ermee aan moet en houdt zelf afstand. Nu na een paar dagen durft hij wel steeds dichter bij de eigen hondjes van het opvanggezin, dus het went wel.
Hetzelfde verhaal met de katten. Hij loopt er met een boogje omheen en laat ze met rust.

Autorijden gaat ook uitstekend. Hij gaat gewoon rustig liggen.

Roel is een heel zoet en gevoelig hondje, dat past in een huishouden waar rustig en vriendelijk met hem wordt omgegaan. Hij is ongecompliceerd, maar moet de tijd krijgen om andere honden te leren kennen. Hij zou prima met 1 of 2 andere rustige niet-dominante hondjes en/of katten kunnen leven, maar als enige hond kan ook. Hij is echt zo’n schatje 😊

Roel is te bezoeken in de buurt van Nijmegen


Informatie over Roel vind je hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten