Pagina's

zondag 26 maart 2023

Fabienne’s hond van de week 𝐀𝐁𝐋𝐄𝐍𝐃𝐀,...

Ablenda werd gered van de straat, waar ze zich als klein hondje kranig wist staande te houden. Haar leven draaide rond "overleven", en wij, mensen, maakten dat steeds moeilijker. Het mag dan ook geen verrassing heten dat Ablenda in het begin niet zo gek was van ons, en ons liever op afstand hield. Geleidelijk aan ontstond er toch een voorzichtige vertrouwensband, zij het wel op haar voorwaarden.

Ondertussen kent iedereen onze kleine Ablenda, het grappige clowntje, die zich ondertussen al laat aanraken als ze hier zin in heeft. Ze loopt rond tussen groot en klein, jong en oud, zonder enig probleem. Ze heeft haar dagelijkse routine en houdt hier ook aan, maar veranderingen in haar dagelijkse ritme maken haar nog steeds onwennig. 

Er huist een grote persoonlijkheid in die kleine gestalte, in dat vastberaden dametje dat haar leven leidt zoals zij dat wil! Ze laat zich niet hanteren zoals een "normale" hond, en haar oppakken is nog steeds een no-go, een bezoek aan de dierenarts een ware strijd. Van zodra ze buiten haar comfortzone moet treden, hervalt ze in haar oude gewoontes, maar gelukkig herstelt ze zich snel. Gevoel voor humor is een must als je vriendschap wil sluiten met Ablenda, maar met geduld (en lekker eten) kom je al een heel eind!


Voor meer informatie over haar vind je hier.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten