Pagina's

zondag 8 januari 2023

Dagboek van Fabienne - Hayu's leven stond even stil.

Het is een klassiek verhaal, maar het zal jouw leven maar zijn. Hayu en zijn baasje waren één geheel, waar hij was, was zijn baasje en andersom. Dat gaat zo een tijdje goed maar dan plots zit het leven niet mee, wordt het lichaam ziek en beginnen de problemen waardoor de zorg voor Hayu alsmaar lastiger werd. Hij werd nu en dan eens uitgelaten door de buren en door de vrienden, maar toen zijn baasje met immens verdriet opgenomen moest worden, nam hij afscheid van zijn beste vriend, hem belovend dat alles goed zou komen. Zo keken ze elkaar voor het laatst in die trouwe ogen.

Hayu kreeg echter geen familie die hem opnam, de vele beloftes die gemaakt waren door vrienden en familie, smolten als sneeuw voor de zon. Tot wij in beeld kwamen en hij de volgende dag bij ons was. Hayu heeft het erg moeilijk met de situatie en snapt er allemaal niets van. Zijn verblijf achter tralies valt hem zwaar, de leegte die zijn lieve baas achterliet is voor hem onbegrijpelijk en onwezenlijk. Wij trachten hem een beetje op te vrolijken maar dit heeft tijd nodig, en geduld.

Hayu is goed met iedereen, is een vriendelijke, lieve loebas. Hij is een huis en tuin gewoon, ging veel wandelen met zijn baasje maar wacht nu op die ene persoon die zijn leven weer vult met trouwe vriendschap, dit keer voor altijd! 






Meer informatie over Hayu vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten