Pagina's

donderdag 22 december 2022

Dagboek van Fabienne - HELP ME AUB, zien jullie me niet?

Een van onze vrijwilligers alarmeerde me, hij was een dak gaan herstellen, en zag van op het dak een vreselijk tafereel: op een van de terrassen die uitgaven op de binnenplaats van het appartementencomplex zag hij een hond, graatmager, wankelend op zijn pootjes, temidden van zijn eigen uitwerpselen. De arme sukkelaar rotte letterlijk en figuurlijk weg op dit terras. Hij zat daar dag in, dag uit, en niemand van de 12 aangrenzende appartementen leek zich hieraan te storen, want niemand deed iets. 

We hebben alle registers uit de kast gehaald, en uiteindelijk was het een bevriende politieagent die hier geholpen heeft. Het was een lange, moeilijke weg maar hij is nu bij ons. De eigenaar werd ondervraagd en hij verklaarde dat het hem niets kon schelen hoe de hond eraan toe was, hij had al tijden niet meer naar hem om gekeken en was verbaasd dat hij nog leefde. En dan moet je kalm blijven? Er werd een klacht ingediend en onze dierenarts zal een officiële vaststelling maken maar of deze arme hond het nog zal redden, dat weten we niet.

De mensen die in deze kleine urbanisatie woonden, hebben het leed gezien maar niet gemeld. Als deze dakwerker het niet gezien had en de foto niet had doorgestuurd, was deze arme hond gewoon gecrepeerd, eenzaam gestoven, zijn lijfje zou daar opgedroogd zijn en op een dag gewoon weg geveegd worden. Geen mens die hem wou redden, tot nu. Hij is een vreselijke hoop ellende, zwaar verwaarloosd, maar wij gaan er weer voor, hier krijgt hij zijn kans!

Weer een Pitbull erbij maar ik kon dit niet laten, dit zijn zaken die je 's nachts wakker houden van zodra je er weet van krijgt, en ik kon geen rust vinden vooraleer deze arme hond in onze handen was. Hij werd eerst nog naar het dodenstation gebracht, waar we hem vandaag uit hebben gehaald. Wij zijn hier allemaal stil van geworden, maar vooral ook boos, want er gebeurt gewoon niets. Zijn voormalige eigenaar mag een stoere grote mond opzetten, dat wordt genoteerd en dat is het dan. Hoe kan je zoiets doen, hoe kan je het doen?

Hij is nu in onze kliniek, en gaat nu door het leven als Martinus!

Wordt vervolgd...













Geen opmerkingen:

Een reactie posten