Pagina's

zaterdag 10 december 2022

2 Maltezer-broertjes Will en Djo 1 jaar bij ons

1 jaar geleden op 8 december kwamen de 2 Maltezer-broertjes Will en Djo bij ons, 2 jaar en een paar maanden oud.

Het was een beetje een "woelig" jaar met "hindernissen", maar de moeite waard.

ACE/SHIN had gelijk met de verschillende aanpassingsperiodes: 3 dagen, 3 weken, 3 maanden. Het is wonderlijk hoe snel ze iets begrijpen, hoe snel ze hun gewoonten hebben. En ze moesten wennen aan veel dingen. Iemand die niesde, geeuwde, of zijn voeten afveegde, was reden om uit te vallen. En dat was wel eventjes schrikken voor ons.

Djo, de actieve, nieuwsgierige, altijd alerte, maar nog angstig. Djo, die de baas wil zijn en als Will "bromt" zijn kop op Will zijn nek legt (of zelfs zijn poten), maar een klein hartje heeft. Djo die Will als eerste laat snuffelen aan iets nieuws en zelf een stap achteruit zet. Djo, de verzamelaar: alle speeltjes, knaagbotjes worden in zijn mand verzameld. Djo, met de x-pootjes, zo grappig als hij komt aangelopen. Djo, die als Will aandacht krijgt, er zich voor wringt als om te zeggen "ik ben er ook nog". Djo, die wel een keer per dag zijn "kuren" krijgt en rollebolt, energie teveel.

En Will, de lieve, zachte, wijze (😄), "brompot". Will, die zo zalig kan slapen; waken zal Djo wel doen. Will die zo moedig is geweest de afgelopen maand. Will die zachtjes bij je komt staan, op zijn 2 achterpoten en met één pootje aan de zetel en wil dat je hem oppakt.

We zijn gewoon gek op hen allebei. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten