Pagina's

vrijdag 19 augustus 2022

Hoe twee ACE honden elkaar vonden.

Dit is een verslag van Puk (Tuurtje 20453) die onlangs vanuit Spanje bij ons is komen wonen. Maar ook dat van Sam (Archimedes 12840) die vijf jaar geleden die zelfde reis maakte.

Nou niet precies dezelfde reis, inmiddels wordt er gereden en niet meer gevlogen. Kwam Sam (eerst) in plattelandsdorp Aarlanderveen terecht en Puk in Den Hoorn op Texel waar wij inmiddels naartoe zijn verhuisd.

Sam was na het overlijden van twee van onze hondjes al een paar jaar ons enige hond en dat was best overzichtelijk. Sam is erg sociaal maar heeft niet perse een hond nodig om zich te vermaken. We maken lange wandelingen en hij speelt erg graag met een bal. Toch kwam de gedachte weer op om een hondje blij te maken met een adoptie. Maar wat zou er bij Sam en bij ons passen. We hadden in het verleden een bonte mix van oudere en/of gemankeerde asiel honden (Nederland/België) een leuke oude dag kunnen bezorgen. Dus in het maken van een keuze inmiddels wat ervaring. Sam is een jager dus nog een hond met jachtpassie zou wat onhandig zijn. Grote honden hadden we al eerder en het formaat van Sam vonden we wel prettig.

Als trouwe bezoeker van de ACE website kwamen er mooie, lieve, en aan een goed leven toe zijnde hondjes voorbij. Soms ook snel gereserveerd. En toen was daar ineens Puk. Hoe komt het dat je dan ineens een goed gevoel hebt bij een hond op een foto? Een mail gestuurd dat wij Puk wel erg leuk vonden. We kregen nog meer informatie en wat beelden. Het was ons duidelijk wij hadden een fijne plek voor Puk. En wat zijn wij blij dat ACE ons dit hondje gunde.

Inmiddels kent hij het bos, de duinen en het strand, rondje door het dorp. Loopt goed mee, vind autorijden geen probleem. Kan mee op de fiets (Puk voorop, Sam achterop of meelopend naast de fiets). Het bezoek aan de dierenarts ging zelfs redelijk relaxed. Puk is een gezond vrolijk hondje. Hij is prettig gezelschap voor Sam en voor ons. Een geweldige match.

Sam op de voorgrond en Puk daarachter





Geen opmerkingen:

Een reactie posten