Pagina's

woensdag 3 augustus 2022

Dagboek van Fabienne - De dierenwelzijnswet is goedgekeurd!

Het mag een mirakel heten, en we zijn uiteraard blij!! De kogel is door de kerk! De wet is een feit, en nu gaan we groeien naar de uitvoering ervan! Dieren krijgen eindelijk rechten in Spanje!! Vanaf nu is het gedaan met ongestraft dieren te mishandelen,...

1. Abandono 0. Vanaf nu willen ze ijveren voor een einde aan de dumpingen, dat mensen stoppen met hun dieren te dumpen. En dit door statistieken te gaan bij houden, een gecontroleerd geboorte beleid te voeren, en een identificatie beleid, daar zouden ze al mee willen beginnen. Momenteel worden er hier in Spanje per jaar een 280.000 honden en katten gedumpt, dat komt op 70 - 80 dieren per dag.

2. Gevangenisstraffen voor dierenmishandelaars. De gevangenisstraffen gaan van 1 tot 36 maanden maar kunnen in ernstige gevallen ook oplopen tot 5 jaar.

3. Stop aan de mishandelingen en gruwelijkheden aan dieren. Dit geldt voor alle dieren, zowel voor katten, honden als everzwijnen. Enkele voorbeelden: iemand die (zijn) dieren verdrinkt, Galgo's en Podenco's die opgehangen worden na de jacht, hanengevechten, honden of andere dieren die aan auto's worden vastgebonden en zo voortgesleept worden,… De gevangenisstraffen gaan van 1 tot 36 maanden maar kunnen in ernstige gevallen ook oplopen tot 5 jaar.

4. Reconversie van zoölogische instellingen en het sluiten van circussen met dieren.

5. Stop aan instrumenteel geweld. Dit is van toepassing wanneer men dieren wil gebruiken om schade en pijn te berokkenen aan hun slachtoffers.

Nu de wet een feit is, zijn we benieuwd naar wat de jagers gaan doen, want die hebben nu een probleem. Maar ook daar zullen weer achterpoortjes zijn,  er is met name nu al sprake van uitzonderingen voor hen, en daar komen wij uiteraard heftig tegen in opstand. Dat mensen gaan stoppen met dumpen, daar staan we achter! Het klinkt allemaal geweldig maar nu moet dit alles in deze verroeste mentaliteit dringen,... Maar er is een begin, Europa schrijft voor en zij moeten nu volgen he. Ook al zien we overal ettelijke stierengevechten opduiken en blijven wij overrompeld worden door de realiteit, en die is niet zo mooi,…

Toch zijn we vandaag optimistisch en zeggen we: de eerste stap is gezet! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten