Pagina's

vrijdag 13 mei 2022

Dagboek van Fabienne - Wie kan onze Ale koning maken?

Onze poes Ale ging in adoptie naar een thuis met meerdere katjes, maar eigenlijk is hij een kat die liever alleen is, iets dat wij hier nooit opgemerkt hebben omdat hij hier samen moest leven met een heel aantal lotgenootjes. Hij is een echte kroelpoes maar is niet gelukkig met meerdere katten in huis. Onze Ale, nu Ollie genaamd, zoekt een nieuwe thuis zonder andere katjes want hij wil graag de onverdeelde aandacht van zijn baasjes. Hij komt dan kopjes geven, kroelen en je wang aflikken. Hij geniet van alle aandacht. 

Verder is het belangrijk dat Ollie op een plek komt waar hij zijn energie kwijt kan, bijvoorbeeld een huis met ruime tuin of een trap die hij op en af kan rennen, ergens waar hoogteverschillen zijn waar hij op en af kan klauteren. Hij geniet er enorm van om buiten in de veilige afgesloten tuin te vertoeven. Daar is hij het liefst de hele dag. Insecten vangen, gras eten, achter blaadjes aan rennen en met steentjes en takjes spelen.

We hebben ook gemerkt, en zo ook zijn vorige baasjes, dat Ollie kinderen vanaf 6 jaar erg leuk vindt. Hij gaat dan bij ze zitten en kijkt naar ze terwijl ze spelen en kleuren. Hij blijft ook graag bij logeetjes op bed slapen.

Ollie is een spraakzame kat. Je kan echt gesprekjes met hem voeren en hij luistert goed naar zijn naam. Hij houdt ervan om naar buiten te kijken, vooral naar de vogels. Zijn krabtoren staat dan ook voor het raam. Zijn slaapkussen is favoriet na een ochtend spelen en rennen. Het is echt een stoere kater, hij is voor niets en niemand bang. Hij gaat echt niet aan de kant voor de stofzuiger, maar grote honden worden met argusogen bekeken. Hij is gezond, heeft nooit ongelukjes met de kattenbak gehad en eet liever brokjes dan natvoer. 

Wie kan deze lieverd een andere, definitieve mand bezorgen ?


Meer informatie over Ale vind je hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten