Pagina's

vrijdag 15 april 2022

Dagboek van Fabienne - Wie helpt onze Bimbo?

Onze Bimbo is doof, maar hij werd geadopteerd door baasjes die hem een modelhond noemden en hem de hemel inprijsden,... Tot hij plots toch weg moest,... De echte reden gaan we waarschijnlijk nooit weten, we weten alleen wat zijn opvangmama over hem vertelde, en dat is toch wel belangrijk:

Bimbo heeft zich op korte tijd heel goed aangepast. Hij kon het van dag 1 heel goed vinden met onze 2 andere honden, ook met ons iets dominantere teefje. Katten vindt hij ook prima.  Hij is heel vrolijk en speels, maar heeft ook geen urenlange wandelingen nodig om zijn energie kwijt te kunnen. Na een poosje te ravotten vindt hij het leuk om enkele uurtjes rustig neer te ploffen op zijn favoriete slaapplekje.

Bimbo is doof, maar daar is eigenlijk niet veel van te merken. Hij reageert best goed op de lichaamstaal van mens en dier, en begint stilletjes aan ook enkele gebaren te begrijpen. Wandelen gaat heel goed : hij trekt totaal niet aan de lijn, reageert niet op voorbijgangers, andere honden of verkeer. Ondanks zijn doofheid is hij ook helemaal niet angstig of onzeker.

Alleen blijven was de eerst dagen een beetje moeilijk, maar met een beetje geduld is dit intussen veel beter. Hij blijft zonder problemen alleen thuis, maar we merken wel dat hij hierbij veel steun vindt bij de andere 2 honden. We denken dat het zeker mogelijk is om hem als hond alleen te plaatsen, maar dan is alleen blijven wel een werkpuntje.

Wanneer er bezoek komt is hij lief en vriendelijk tegen iedereen, en steelt hij meteen ieders hart met zijn mooie blauwe ogen, witte vacht met zwarte stipjes en vooral zijn lieve karakter.

Kortom, een hondje met veel potentieel voor mensen die een sociale en trouwe vriend zoeken!

Onze Bimbo is doof, maar met dove honden krijg je een onbeschrijflijk innige band voor het leven! Alleen heb je tijd nodig om die op te bouwen, heb je die tijd en inzet niet voor handen, dan is Bimbo niet jouw match, maar als je dat wel hebt, denk dan aan deze bijzonder mooie, lieve hond,... Hij zou jou onvoorwaardelijk trouw zijn,...

Waar zit zijn ene echte baasje voor het leven ?


Meer informatie over Bimbo vind je hier.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten