Pagina's

woensdag 20 april 2022

Dagboek van Fabienne - Dilailah en Yastho werden gered na een inval in het zigeunerkamp,...

Het dodenstation belde ons op nadat ze een interventie hadden moeten doen in een berucht zigeunerkamp. De politie was er binnengevallen met heel wat manschappen, zelfs helikopters waren er aan te pas gekomen, en alle honden werden in beslag genomen. Maar nu had het dodenstation hulp nodig voor de grote honden en dus waren wij er weer aan voor de moeite,… Een hoogzwangere Herder kwam naar ons, net als een 9 maanden jonge Belgische Herder, samen met nog 5 andere hondjes, Podencootjes en kruisingkjes. Zij werden meteen vrij gegeven omdat ze geen chip hadden, maar mama Herder Dilailah en Yastho worden pas vrij gegeven als de rechter het ons toelaat,… Maar hoe lang gaat dat duren? 

De volgende dag schonk Dilailah het leven aan 10 pupjes,… Zeven van hen stierven echter in de daaropvolgende dagen, de drie andere leven nog maar mama is zo beschermend dat er steeds een hele operatie aan te pas komt om haar hok te reinigen en eten te geven, zoals je hier kan zien. Waarschijnlijk is de arme mama zo slecht behandeld geweest, dat ze altijd het zekere voor het onzekere neemt en agressief reageert tegenover elke mens die haar pupjes benadert,… Maar eens uit de kooi en zonder haar pupjes is ze normaal en vriendelijk. 

Geen van de honden kon terecht in het dodenstation dat de honden officieel binnen genomen had, omdat de zigeuners dezelfde nacht nog inbreken om hun honden weer op te halen, met of zonder camera,… Om de honden van nog meer ellende te sparen, werd hulp vanuit alle hoeken ingeroepen,… Het is allemaal maar wat hier met die arme beestjes,… En zij ondergaan gelaten,…



Geen opmerkingen:

Een reactie posten