Pagina's

maandag 7 februari 2022

Chimba en Chica

Vandaag willen we jullie laten weten hoe het met onze Spaanse viervoeters Chimba en Chica gaat, beiden van ACE toen in 2008 bij ons bekent als SHIN.

Chimba hebben we bij ons sinds 28 mei 2008 opgehaald op vliegveld Brussel, hij was toen ongeveer 2 jaar oud en kwam uit de dodencel zuid Spanje. Nu in 2022 dus ongeveer 16 jaar oud en nog goed fel als we niet vlug zijn willetje doen.Hij heeft altijd wel twee speelmaatjes bij ons gehad en was de trotse leider van de roedel.Na het overlijden van onze Malthezertjes hebben we weer voor een hond van ACE gekozen en kreeg Chimba de twee jarige Chica als maatje. Deze hebben we in oktober 2016 op Schiphol opgehaald nu dus 7 jaar oud. In 2017 hebben we ook weer de malthezer pup (uit Nederland van Goede afkomst) Arisha aan de roedel toegevoegd.

Chimba is voor zijn leeftijd nog steeds een levenslustig en blijde trotse hond, laat nog steeds goed weten wat zijn wensen zijn. 's Morgens soms geen zin in lange wandeling komt hij me halen voor heel een korte, en soms 's middags is hij niet te houden dan moet het een grote wandeling worden (nog 50 minuten). De laatste tijd gilt hij ook alles bij elkaar zodra het eten voor hun wordt klaargemaakt, van schiet eens op ik honger hebben. 's Avonds om een uur of negen gaat hij voor de slaapkamer deur staan dan wil hij naar bed.Hart en longen zijn nog uitstekend, wel wat staar en zijn gehoor wat minder, maar lopen nog als de beste.

Chica is speelmaatje en was opvoeder van Arisha vooral toen deze nog een pup was. Is heel lief, wat dominant en wat jaloers, heeft grote hekel aan water. Dus gaat niet naar buiten als het regent, wil niet zwemmen en gaat om elke plas heen. Heeft altijd grote honger, gaat graag onder bed, onder dekbed of onder tafel liggen. maar 's avonds ligt ze graag op schoot het liefst nog onder een kleed.

Met deze honden zijn wij heel blij en ik denk zij met ons, we hopen nog lang van hen te kunnen genieten.

Ook jullie wensen we veel plezier met de opvang en steun van dieren in nood.


Chimba 2009


Chimba 2020


Chica


Geen opmerkingen:

Een reactie posten