Pagina's

maandag 13 december 2021

Update Tomas

De story van Tomas is er een van vallen en opstaan, van 2 stappen vooruit en dan weer 1 of 2 stappen achteruit, met geluksmomenten en frustraties aan beide kanten, maar we wilden het zo waanzinnig graag, zowel Tomas als ik. En nu, na iets meer dan het jaar, lijkt het allemaal op zijn plaats te vallen, we vertrouwen elkaar. 

Ik kan Tomas in het veld vrij laten, hij loopt niet te ver weg, komt meteen als ik roep en laat zich aanlijnen als hij of ik de situatie niet 100% veilig vinden.

Onze vakantie in oktober in Zeeland was waarschijnlijk de ommekeer. Op de dijk in St Annaland durfde ik Tomas eindelijk lossen en ik zag hem genieten.

Hij heeft zich ook enorm opgetrokken aan Kamiel, de labrador van mijn partner.

Soms zie ik hem nog schrikken en komen er dingen boven die wij nooit zullen kunnen begrijpen maar hij weet intussen dat hij bij ons veilig is.

Een suksesverhaal van ACE, een bange hond die zijn baasjes leerde vertrouwen en die leerde genieten, ik ben zo dankbaar dat jullie hem uit het dodingstation gered hebben en hem aan ons toevertrouwden  het is een verstandige, zachte, lieve en grappige hond.

Jeannine


Tomas en Kamiel in Zeeland

Samen in het veld

Typische"Tomas-blik"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten