Pagina's

woensdag 15 december 2021

Update Joep

Joep is nu bijna een jaar bij ons. Het jaar is voorbij gevlogen, met de lange wandelingen, klungelige speelmomenten en vele knuffeluurtjes. Joep is vanaf dag 1 een eigenwijze hond geweest. Hij luistert voor geen meter en aan de lijn trekt hij ons de straat over als hij een andere hond ziet. Maar voor een aantal van deze zaken hebben we ondertussen een oplossingen gevonden. Tegenwoordig loopt hij met een neusband, wat onze armen en schouders ten goede komt. Hij is hierdoor rustiger en het wandelen is hierdoor echt een plezier geworden. Het los laten lopen doen we langs de Waal, als het rustig is. Hier kan hij zijn poten lekker strekken en kan meter na meter met zijn bek in de wind langs de waalstranden rennen. Het is een schat van een hond, in huis over het algemeen rustig en bedaard. Gelukkig ook maar want met zijn omvang wil je niet dat hij gaat lopen springen en rennen in huis!

Ondanks het feit dat hij erg lief is voor onze andere adoptiehond Lina (ook van ACE), heeft zij geen band met hem. Alleen als ze samen buiten aan het rennen zijn, komt het wel eens tot een kort spel. Met andere, grotere honden, kan hij het goed vinden. In deze ontmoetingen zien we echt nog een jonge hond in Joep die staat te stuiteren en gek loopt te doen om de andere honden uit te dagen.

Al met al hebben we geen spijt van onze keuze. We zijn blij dat we voor zo’n goeie lobbes mogen zorgen. En met de tientallen likken die we van Joep hebben gekregen nemen we aan dat hij ons ook wel mag 😊.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten