Pagina's

zaterdag 13 november 2021

Balou nu Mats

Deze grote jongen met een schofthoogte van 80cm en 75 kg zoekt een nieuwe thuis. Hieronder het verhaal van Mas geschreven door een vriendin van de oorspronkelijke adoptant.

Graag zoveel mogelijk delen. Indien interesse mag je mij een bericht sturen.
Toen hij werd gevonden was hij een pup van een week of 6 Balou genaamd, afkomstig van een nest of 7 pups gered van op een Spaanse vuilnisbelt.
Balou werd herdoopt tot Mas en werd heel goed opgevangen en verwend door Pierre zijn baas.
De naam 'Mas' omdat hij gigantisch groot is geworden.
Pierre moet helaas verhuizen wegens de verkoop van zijn huidige woning.
In deze woning had Mas veel 'loop' en kon hij naar believen blaffen en waken.
Helaas is een hond als Mas van heuphoogte 74cm en een gewicht van +/- 75 kg niet in elk huis mogelijk om te houden.
Momenteel is de hond bij mij maar het is niet haalbaar om met Mas, in een rijwoning van 30m² met een tuin omringd met kleine buurkinderen en een erfgoedswegel die ten alle tijde toegankelijk is voor de aanpalende buren, te leven. Pierre is radeloos, denkt er niet aan om zijn hond naar het asiel te brengen of in verkeerde handen te laten vallen.
Mas zou fantastisch getijen bij een vrouwelijke bazin, want ja hij heeft een voorkeur voor de ladies, die hem veel aandacht kan geven maar ook een grote tuin heeft die hij met veel genot al bewaken.
Hij kan weg met andere honden gezien hij alle dagen samen is met mijn dwergschnauzer. Maar gaan wandelen met Mas lukt niet goed, eens hij een andere hond ziet kan ik hem helaas niet in toom houden omwille van zijn grote maar ook omdat Mas dan in een bepaalde focus geraakt waardoor hij je gewoon weg niet meer hoort. Andere dieren als katten zijn niet samen te zetten met Mas.
Mas is wel super lief, luistert goed kent commando's als 'neer', 'achteruit', 'poot' etc. Hij laat zich heel graag knuffelen, borstelen en door zijn omvang is hij snel vermoeid en slaapt Mas veel, hij eet 1 goede portie droogvoer gemengd met enkele de lekkere leftovers uit te keuken, maar eet ook banaan, appels etc wat ik heel grappig vind. Hij is heel trouw aan zijn gezin, bewaakt deze met hart en poot, waardoor mensen die niet bij het gezin horen al snel een negatieve indruk krijgen van deze mastodont van een hond. Hoewel hij ze niets zal doen moet hij je toch even waarschuwen dat hij je in het oog heeft en jij niets verkeerd moet uitspoken bij zijn gezin. Mas wordt het best even goed aan het rennen gezet en hij zou ook naar believen mogen blaffen naar voorbijgangers in bv een grote weide of tuin want hij is de beste waakhond ever. Eens hij dit een uur of 3 per dag gedaan heeft is hij zeer knock-out voor de rest van de dag. De hond verliest wel heel wat haar het hele jaar door, slaapt en leeft graag binnenshuis en moet opgenomen worden in het gezin. Kleine kinderen zijn niet aan te raden in de buurt van Mas, gewoon omdat Mas groter is dan deze kleine kinderen krijgt hij veel angstige paniekreacties van hen, welke hij niet zo goed begrijpt en dan blijft hij blaffen naar hen. Volstrikt begrijpelijk dat sommige kinderen schrik tonen van Mas hij is immers meestal een kop groter dan hen.



Meer informatie over Balou vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten