Pagina's

vrijdag 17 september 2021

Update Jessa (voorheen Lena 19051))

Jessa (voorheen ACE Lena)

Even een update van mijn lieve meisje Jessa.

Ze is nu ruim 3 maanden bij ons en ik ben zo ontzettend trots op haar.

Jessa is een lieve, aanhankelijke, pittige, eigenwijze jongedame. Ze is in de 3 maanden dat ze bij ons is ontzettend gegroeid. Ze loopt al los in het bos, houdt me dan prima in de gaten en als ik met haar piepbal piep komt ze als een wervelwind aangerend. Uiteraard voor iets lekkers.

Soms is het nodig om haar even aan te lijnen. Dit is bij sommige andere honden. Ik ben er nog niet helemaal achter waardoor ze getriggerd wordt. De ene dag accepteert ze alle honden, andere dagen valt ze fiks tegen ze uit.

Verder ben ik erachter gekomen dat ze erg onzeker wordt bij onbekende, wat stevigere, mannen, en vooral als ze bepaalde bewegingen maken (iets weggooien of een stok of zo vastpakken). Ze blaft fiks tegen deze mannen, maar als ze die bewegingen maken krimpt ze helemaal in elkaar. Ik vermoed dat er iets in haar verleden dit veroorzaakt. Maar als ze de mannen kent is het prima. Het gaat al wat beter, maar daar hebben we nog een hele weg te gaan.

Ze is dol op stokken en het slopen van knuffels. En een grote waterrat. Zwemmen en het halen van stokken in het water is haar favoriete bezigheid. Maar meegaan over het algemeen staat hoog in het vaandel. Ze hoeft maar te denken dat ik haar tuigje pak en ze staat al te springen.

Sinds kort beginnen Ikey en zij ook te spelen.

Groetjes

Gerdi





Geen opmerkingen:

Een reactie posten