Pagina's

dinsdag 6 april 2021

Onze Lana (voorheen Avellana)

Ruim 4 maanden geleden hebben we onze Lana (toen nog Avellana) opgehaald bij haar pleeggezin in Nederland. De week daarvoor hadden we kennis gemaakt en de klik was er meteen: wat een lief hondje! Wel nog wat bang maar ze lag tijdens de kennismaking al bij ons op schoot en liet zich lekker knuffelen. De beslissing was dus niet moeilijk en Lana kwam gezellig naar ons.

Na een hele onrustige eerste dag waarin ze ontzettend gefocust was om te ontsnappen, begrepen wij eindelijk waarom er steeds gevraagd werd hoe hoog de omheining was… Gelukkig hechtte Lana zich heel snel aan ons en aan het huis. Ze was ontzettend lief en deed heel erg haar best om ook lief gevonden te worden. Tot zover geen enkel probleem…overdag… Maar dan de nachten: Lana wilde absoluut niet alleen worden gelaten! Wij dachten dat we heel consequent moesten zijn en haar laten piepen, maar dat was juist heel erg verkeerd en het gepiep werd alleen maar erger.

Uiteindelijk heb ik een paar maanden op het logeerbed beneden geslapen. Eerst naast de bench en toen steeds verder van haar vandaan. Als ze dan piepte maakte ik een geluidje en dat was genoeg om haar gerust te stellen.

We hebben ook nog hulp gekregen van een honden-gedragsdeskundige hier uit de buurt, die ons uitlegde hoe stress bij honden zich op kan bouwen en wat je allemaal kan doen om dit te verminderen. Tijdens het wandelen was Lana bijvoorbeeld ook wat angstig en door de tips op te volgen kwam ze al gauw veel lekkerder in haar vel te zitten.

Nu, weer enkele maanden later, is ze veel rustiger en meer zelfverzekerd. Ze geniet van wandelen (als het niet regent) en heeft al wat hondenvriendjes. Echt spelen doet ze niet, maar ze loopt rustig en met opgeheven staartje op ze af, snuffelt een keer en dan gaat ze weer haar eigen gangetje.

We waren een beetje bang dat ze door haar jachtinstinct niet los zou kunnen lopen, maar echt jagen doet ze niet. Wel heeft ze oog voor alle vogeltjes om haar heen en snuffelt ze aan elk spoor. Maar ze is zo graag bij ons en ze houdt ons zo goed in de gaten, dat we helemaal niet bang zijn dat ze er tussenuit piept.  

Als echte Spaanse dame geniet ze nu enorm van de eerste zonnige dagen. Ieder streepje zon in de tuin wordt benut en ze geniet met volle teugen.

Wij genieten volop mee, want het is zo prachtig om haar te zien genieten.

 

Dankjewel ACE voor jullie mooie werk! Door jullie krijgen heel veel hondjes als Lana een nieuwe kans in het leven!

 

Groetjes,

Edward, Maria en Anouk



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten