Pagina's

zondag 6 december 2020

Brisia alias Mika

Dag 4 werd goed ingezet: Brisia, alias Mika, heeft voor de eerste keer haar grote behoefte buiten gedaan ipv op mijn tapijt. Deze nacht heeft ze ook haar plas kunnen ophouden. We gaan dus met grote schreden vooruit en dat is maar goed ook. ‘k Kan me inbeelden in welke toestand mensen zijn een grote hond in huis hebben gehaald J

Er komt nu ook wat meer ruimte voor iets anders dan eten zoeken en vragen: ze is beginnen spelen met Malou. Ze hebben liggen ravotten en achter elkaar lopen dat het een plezier was. Jammer dat ik mijn GSM niet bij de hand had om te filmen, maar oude Dino (17j) had zich achter mijn rug verstopt om aan het jeugdige geweld te ontsnappen en ik wilde hem niet teleurstellen. De filmpjes komen dus weldra.

Het mooiste was, dat ze na het geraas, alle twee naast mij zijn komen liggen op de zetel, Malou tegen mijn been met haar kopje op mijn knie en Mika tegen Malou met haar snoetje op haar buik. Dino achter mijn rug, ik kan je verzekeren dat het niet echt comfortabel was maar het had een prachtige foto kunnen opleveren voor op de site van ACE.

Van in de tuin heb ik ook nog geen enkele goed foto, ook als is Mika graag en veel buiten, maar ze blijft geen seconde stilstaan…Ze heeft ook absoluut geen last van de kou. De kipgewenning zal wel niet eenvoudig zijn, ze lijkt de dieren te zien als wandelende brochetten. Ze heeft vandaag een ei gepikt uit een nest, maar gelukkig voor mijn tapijt, was het een plastieken J

Wandelen gaat trouwens zeer vlot. Mika laat zich zeer graag aanlijnen. Ze wandelt wel nog in zigzag maar ook dat lijkt nu al te beteren. Ze komt ook spontaan naast Malou of Dino lopen. We gingen trouwens al wandelen bij haar thuiskomst woensdag want ja, niet gaan wandelen om 16u krijg ik niet verkocht aan de twee andere honden.

Kortom, ik ben echt blij met mijn twee “superloten” want uiteindelijk, een hond kiezen op foto en dan (nooit weten dewelke het zal zijn omdat er anderen je voor waren), is geen pretje en ook geen garantie op succes. Het geluk heeft voor een keer aan mijn zijde gestaan.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten