Pagina's

vrijdag 15 mei 2020

Gelukkige SHIN hondjes


Begin februari 2015 adopteerden mijn man en ik Naninne (SHIN Rania).  Op dat moment hadden we al een hondje uit het asiel van Schoten, Gusje was toen 5 jaar.
Naninne was zeer angstig in het begin en miste haar opvangfamilie.  Na enkele weken ging het beter maar ze bleef angstig voor voeten, schoenen, bruske bewegingen, andere mensen, andere honden, ... Enkel met Gusje klikte het vanaf het eerste moment. 
Nu 5 jaar later gaat het stukken beter met haar.  Ze gaat uit zichzelf naar vreemde mensen toe en laat zich aaien.  Honden blijft een beetje moeilijk maar het lukt.  Ondertussen kent ze al zoveel andere honden waar ze het prima mee kan vinden. Ze is superlief en luistert (voor een podenco) redelijk goed.
Vorig jaar kwam er in oktober een derde hondje bij, Jolie (SHIN Plata). Dit verstoorde wel even het leven van ons schattig duo.  Gusje vond het wel interessant zo'n nieuw hondje in huis maar Naninne vond het maar niets, de indringer! 
Jolie sliep en sliep en sliep, ik begon eigenlijk wat ongerust te worden maar na 2 weken begon ze zich anders te gedragen.  Ze begon de tuin te verkennen en zocht toenadering bij ons en bij de hondjes.  Ze was ook wel bang af en toe maar niet zo erg als Naninne in het begin. Nu na 6 maanden lijkt het alsof ze altijd al tot de roedel heeft behoord.
Zalig roedeltje hebben we nu.  Ik ben superblij dat wij 3 ongelukkige wegwerphondjes hebben kunnen adopteren.
Hopelijk worden er nog veel honden vanuit Spanje geadopteerd want iedereen bij SHIN doet zo verschrikkelijk goed zijn best om dit te realiseren. Daarbij hoop ik dan ook dat ze voor altijd gelukkig in hun adoptiegezin kunnen blijven. 

Pootje van Gus, Naninne en Jolie!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten