Pagina's

vrijdag 6 maart 2020

Ter adoptie Anka (in opvang in België)

Berichtje van opvangmama: "Sinds dinsdagavond (03/03) hebben wij een nieuw opvanghondje met de mooie naam Anka. Anka (Border collie kruising) is een heel rustig hondje van bijna 2 jaar. Ze is erg nieuwsgierig en volgt me overal. Ze heeft al gauw haar plekje op de poef gevonden, waar ze op zelfde hoogte zit als wij en ze dus uitgebreid kan gestreeld worden. Daar kan ze ook echt van genieten.
's Nachts slaapt ze in een bench. Om in de bench te gaan, moeten we haar een klein beetje stimuleren (met een lekker hapje) maar eens ze erin zit, legt ze zich lekker te knorren. Zowel overdag als 's nachts is ze volledig proper. We laten haar regelmatig in de tuin, maar 's nachts zit ze ongeveer 9u in haar bench en dat  verloopt prima. Vandaag heeft ze voor het eerst een uurtje alleen in de afgesloten tuin gezeten. Ze heeft zich op het overdekt terras gelegd, en een dutje gedaan.
Gisteren is ze ook meegeweest naar de manege. Ze liep netjes aan de leiband en was heel rustig naar de paarden. Er kwam ook een ander hondje eens bij haar snuffelen en dat vond ze allemaal prima, ze stelt zich eerder terughoudend op maar na een tijdje begon ze ook te snuffelen aan haar soortgenootje.
Haar korreltjes om te eten vindt ze niet zo lekker en laat ze regelmatig staan. Stukjes vlees, een dentastik of een chipje vindt ze wel super. Maar dat krijgt ze natuurlijk maar heel af en toe... Bij het geven van haar eten, maakt ze soms een grommend geluid, eerst dacht ik dat dit agressief was maar het is eerder een teken van hallo, ik ben hier. Want zoals gezegd is ze in haar eten niet echt geïnteresseerd. Als wij eten, durft ze wel een beetje schooien. Niet opdringerig maar met haar lieve bruine ogen probeert ze je te overtuigen om haar ook een hapje te geven. Ze luistert goed naar de stem. Zo was ze me gevolgd op de trap. Toen ik zei, dat mag niet, draaide ze zich om en wandelde rustig naar beneden. Ook met de kinderen vindt ze het leuk om te knuffelen. Zoals bij alles was ze eerst eerder terughoudend maar ze is al snel ontdooid!, Tot zover verloopt alles dus super!" Je kan met Anka kennismaken in Zoersel (prov. Antwerpen)




Meer informatie over Anka vind je hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten