Pagina's

vrijdag 6 maart 2020

Spaans ras in de kijker de Bodeguero

Hoe het begon…
Op het einde van de 17e eeuw brachten Engelse sherryhandelaren, die in en rond Jeréz de la Frontera hun eigen wijnmagazijnen hadden, Fox Terriërs Spanje binnen. Ze werden nadien gekruisd met lokale rassen. In de wijnmagazijnen (bodega’s) wemelde het immers van de ratten en muizen, en er was grote vraag naar goede knaagdierenjagers. Het ras is voornamelijk wit, omdat de hond daardoor goed zichtbaar is in de donkere wijnkelders en magazijnen. De hond heeft vaak lange nagels, om zijn prooi goed vast te kunnen grijpen.

Een Bodeguero als gezelschap
Bodeguero’s hebben gemiddeld 40 cm schofthoogte, en komen dus tot iets onder de knie. Ze wegen ongeveer 9 kilo. Hun gladharige vacht heeft weinig verzorging nodig, en ze hebben zeer weinig gezondheids- en lichamelijke problemen. Bodeguero's houden van het leven en dat stralen ze uit. Ze zijn leuk, blij en vooral heel sociaal. Samen willen ze met u de wereld ontdekken, het zijn tenslotte van oorsprong werkhondjes, en dus hebben ze graag actie, het liefst met u. Ze staan er bekend om dat zij zich snel aan hun nieuwe omgeving aanpassen, en ze zullen uw bezoekers heel netjes ontvangen. Het zijn behendige en leergierige hondjes. Ze worden niet zenuwachtig of vervelend als ze geen grote wandelingen maken, maar hun gespierde lichaampje kan een goede wandeling wel prima aan, en ze vinden het bovenal leuk! Bodeguero's zijn ook heerlijke schoothondjes, ze voelen zich gauw op hun gemak en kruipen graag naast u op de bank. Ze zijn dol op een knuffel van de baas. Met kinderen kunnen ze het over het algemeen goed vinden, want ze spelen graag. Kortom, een Bodeguero is heel leuk gezelschap!

Wij merken dat de Bodeguero's in onze refugio vaak lang op adoptie moeten wachten. Ze lijken mensen minder aan te spreken. Heel bizar, want Flippy, Benetto, Ultimo, Uriel, Abubu, Aramis, Kadee, Olivier, Mico, Tufito, Dama, Poe, Bombilla, Arena en Chula zouden zo graag een fijne thuis vinden...(op de foto's: Olivier, Chula en Dama). 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten