Pagina's

maandag 11 november 2019

Het vrijkopen van honden.


Beste Allemaal, 

Zoals jullie weten komen de meeste van onze ACE|SHIN hondjes uit een van de vele dodenstations hier in Andalusië. Dodenstations nemen honden van de straat, houden ze wettelijk 10 dagen bij en hebben daarna het recht hen in te slapen. Ook brengen mensen er regelmatig honden binnen waarvoor zij niet meer kunnen of willen zorgen.

Wij doen regelmatig een oproep om ons te helpen met het vrijkopen van hondjes uit dodenstations. Recent is er zulke vrijkoopactie van start gegaan.

Hoe pakken wij dit soort actie aan?

Wekelijks redden wij 4 tot 5 hondjes uit een dodenstation. Ze worden eruit gehaald door Carlos, een vrijwilliger. Hij neemt degenen die in gevaar zijn of die er net binnenkomen. Daarnaast  halen wij erg veel hondjes uit het dodenstation van Fuengirola. Telkens als ze gaan inslapen, krijgen wij een seintje en proberen we de honden te redden die op het punt staan om afgemaakt te worden.
ACE|SHIN redt daar waar nood is...

Als we wat meer plaats hebben, nemen we meer hondjes van eender welk station. Wij trachten altijd daar te helpen waar er weinig hulp is, omdat daar de meeste doden vallen.

Wij kunnen helaas dus geen 100 honden tegelijk uit een dodenstation halen. Het redden gebeurt wekelijks, in functie van de plaats die we hebben, want de refugio zit overvol. Hoe meer honden er bij ons worden geadopteerd, hoe meer plaats we dus hebben om er nieuwe vrij te kopen.

Daardoor moeten de mensen die vrijkopen soms wat langer wachten op hun vrijgekochte hondje.  Wij houden alleszins een lijst bij met hun naam, en geven hun de naam doorgeven van het hondje dat dankzij hen gered werd. Maar dit kan wel enige tijd duren, en we hopen dat iedereen daar begrip voor kan hebben…

Aarzel niet om ons te contacteren als u nog vragen heeft.

Groetjes Fabienne en het SHIN|ACE team


Geen opmerkingen:

Een reactie posten