Pagina's

donderdag 6 september 2018

Onze ervaringen met de stichting Animal Care España (ACE)


Begin april 2018 zag ik op de site van ACE een lief ruwharige hondje staan; Garbancito (no. 14614).
Hij was al in prereservatie. Gelukkig voor mij melden deze geïnteresseerden zich af en mocht ik op Koningsdag Jansen (was Garbancito) ophalen.

Ik heb het hele traject met ACE / SHIN als zeer prettig ervaren.
De foto’s van de honden waren duidelijk, de beschrijving van de hond klopten met de werkelijkheid (!), een filmpje over de hond werd (op verzoek) gelijk verzonden. Elke vrijwilliger had zijn eigen taak: 1 gaf de informatie en achtergrond over de hond en de adoptie, 1 deed het huisbezoek, 1 gaf informatie over de vlucht, 1 was er bij het ontvangst op Schiphol, 1 deed de nazorg van de adoptie en zelfs de naamsverandering op de chipregistratie bij de NDG (Nederlandse Databank Gezelschapsdieren) was geen probleem. Ook kreeg ik van elke stap in het adoptieproces een bijlage toegezonden, zodat ik het later nog eens rustig door kon kijken.

Ook de prijs voor een hond uit Spanje € 306,- vind ik heel netjes.
Alles is hierbij inbegrepen: de opvang/voeding in Spanje, de vlucht, de begeleiding van de vlucht, castratie/sterilisatie, gebitsverzorging, nagels geknipt, vacht verzorgt, inentingen, gechipt bij de NDG en de nazorg. Een goed geoliede stichting J

Met Jansen zijn wij heel blij. Hij is een heel open hondje wat naar elke bezoeker toe gaat om te worden aangehaald. Ook baby’s vindt hij geweldig, hij gaat bij ze liggen alsof hij nooit anders deed. Andere honden zijn voor hem leuk. De grootte van sommige honden (zelf is hij 25 cm) vindt hij soms wat spannend. Ik laat hem dan even wennen en kijken op veilige hoogte in mijn armen. Wanneer ik voel dat zijn hartslag rustig is zet ik hem neer.
Ook het contact met onze andere hond Jelle (Duitse staande draadhaar, 10 jaar) gaat prima. Jelle leeft helemaal op door deze nieuwe huisgenoot. Ze spelen samen met de knuffels, gaan samen op ‘snuffelsessie’ door het bos, houden elkaar alert als er iets belangrijks gebeurt, bijvoorbeeld de etensbakken die gevuld worden of een pad die wegkruipt.

Oftewel wij zijn helemaal verliefd op dit hondje. Een lot uit de (Spaanse) loterij !

Met vriendelijke groet,

Fieke Offringa & René Willems







Geen opmerkingen:

Een reactie posten