Pagina's

zaterdag 3 februari 2018

Dierenmishandelaar uit Extremadura voor vijf jaar naar de gevangenis gestuurd

Voor het eerst heeft een rechter een persoon die dieren heeft mishandeld ook daadwerkelijk een celstraf gegeven waarna deze persoon ook echt achter de tralies zal verdwijnen. Tot nu toe waren er wel straffen uitgedeeld maar dat waren in de meeste gevallen voorwaardelijke celstraffen. Een rechter uit de stad Cáceres in Extremadura heeft een man echter wel schuldig bevonden voor vijf jaar en zes maanden celstraf.
Tot nu toe was de zwaarste straf die uitgesproken was een van 15 maanden celstraf in Alicante in 2016 nadat deze persoon verschillende katten met een bijtend zuur had verminkt. Deze dierenmishandelaar hoefde echter niet de gevangenis in aangezien het om een straf ging van minder dan 2 jaar.
In 2015 moest een man wel naar de cel omdat hij een hond van het balkon had gegooid. Ook in dit geval ging het om een straf van acht maanden en zou de man in kwestie eigenlijk niet de cel in hoeven maar de rechter vond dat dit wel nodig was gezien de agressieve houding van de man in kwestie.
In het geval van deze nieuwe veroordeelde dierenmishandelaar in Cáceres zal hij wel achter de tralies verdwijnen. Hij is door de rechter schuldig bevonden van 10 misdrijven van dierenmishandeling. De dierenbeul in kwestie had op een boerderij in de gemeente Ceclavín in de provincie Cáceres tientallen ezels en paarden die zonder chip, zonder verzorging, met ziektes, verwondingen en uitgehongerd leefden. Naast de nog levende dieren lagen er ook al lijken van gestorven dieren op het terrein.
Men heeft zeventien ezels en paarden kunnen redden terwijl negen andere dieren stierven nadat ze niet meer gered konden worden omdat ze er zeer slecht aan toe waren. De dierenbeul in kwestie moet ook een schadevergoeding van 7.578 euro betalen aan de stichting El Refugio del Burrito die de zieke dieren heeft opgevangen.
De man zal voor vijf jaar en zes maanden achter de tralies verdwijnen en zal daarnaast gedurende 15 jaar worden gediskwalificeerd voor het bezit en de exploitatie van dieren.
Foto: Pacma.es, Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten