Pagina's

woensdag 31 januari 2018

ARCOS 14365

Deze brave, al wat oudere jongen, zoekt voor eind februari een nieuw thuis (of opvanggezin). Wie wil Arcos helpen om opnieuw gelukkig te worden? Het enige dat hij niet leuk vindt is om de hele dag alleen thuis te zijn, voor de rest is het een hele sociale en makkelijke hond. Goed met kinderen, met andere honden en voor zijn leeftijd nog kerngezond.

Voor meer informatie klik hier.



DAGBOEK - Onze kolonie katjes met geweer beschoten !!

Sinds enkele dagen worden de poesjes die we in een urbanisatie aan het castreren en vaccineren zijn, beschoten met hagel en voor dood achtergelaten,… Dit is het zoveelste slachtoffer en we kunnen maar niet achterhalen welke gek dit op zijn geweten heeft,… Met man en macht zorgen we, in overleg met de urbanisatie, dat deze poezenkolonie daar gelukkig kan leven. Sinds we groen licht hebben gekregen van de president hebben we al heel wat wildgeboortes kunnen voorkomen, de poezen worden dagelijks gevoed en gecontroleerd, alles ging de positieve kant op,… Tot voor kort,… Dit moedertje is ook een slachtoffer geworden, ze werd in haar rug geschoten en kwam naar Kelly gekropen, die hen dagelijks eten geeft en verzorgt,… Ze werd onmiddellijk naar onze dierenarts gebracht, maar was jammer genoeg niet meer te redden,… Het verdriet en onbegrip is groot, maar de gek is er nog steeds,… We hopen dat we kunnen vinden wie het is, maar onze katjes zijn nog steeds in gevaar en dat geeft ons allen een vreselijk gevoel,… We gaan er alles aan doen om dit op te lossen, we zullen in de urbanisatie zelf iedereen op de hoogte brengen dat er een gek aanwezig is,… Het is niet te geloven, onschuldige levens, laf en koelbloedig beschoten,… Wat een wereld!!











Moon is helemaal thuis !!!

Moon is een fantastisch katje! Enorm sociaal en aanhankelijk. Hij is (nu al!) op zijn gemak. Heeft al flink gegeten en gedronken. Momenteel slaapt hij dicht bij mij in zetel. Om zelf van weg te dromen... Zalig!


dinsdag 30 januari 2018

DAGBOEK DINSDAG - Anton, tussen twee vuilzakken in de vuilbak,...

Amper een maand op deze wereld maar nu al geconfronteerd met de gruwel van een mensendaad,… Hij zat vast tussen twee vuilniszakken, die op hun beurt in een vuilcontainer zaten, het mag een wonder heten dat iemand hem hoorde kreunen,… Lang had hij niet meer, hij kon geen lucht krijgen en zijn toestand was zorgwekkend,... Hij heeft een klap op zijn hoofdje gehad, zeker met de bedoeling hem dood te slagen, maar wat nog erger was, zijn oogje moest per spoed verwijderd worden,… Veel overlevingskansen had het kleintje niet volgens de dierenkliniek, maar we gaven hem een kans,… Hij heeft de operatie goed doorstaan, dat is al een stap in de goede richting, maar hij is nog altijd zwakjes,… Hij wil wel zo graag verder leven,… Het is zo’n aandoenlijk klein dingetje, een super sympathiek hondje,… We gaan voor hem vechten, samen met hem,…








Er zijn 2 filmpjes gemaakt, wil je ze zien?
Klik dan hier en hier.



Februari: maand van onheil voor Spaanse hazewindhond

De Spaanse galgo. Waarschijnlijk het hondenras in Spanje dat het meest te lijden heeft onder de mens. Al eeuwenlang speelt de jacht met galgo’s een cruciale rol in veel plattelandsgemeenschappen in Spanje, waar bijna iedereen “galguero” was, en nog steeds is. Zware trainingen, maandenlang honger lijden tijdens het jachtseizoen, erbarmelijke leefomstandigheden, je poten uit je lijf moeten rennen. En dan… als het jachtseizoen voorbij is en de galgo niet langer “dient” of de “eer” van de jager heeft aangetast, volgt nog het ergste: afgedankt als een wegwerpartikel of soms erger, gedood, soms voorafgegaan door een lange lijdensweg. Jaarlijks zo’n 50.000 galgos. Wereld Galgo Dag, op 1 februari, markeert het einde van het jachtseizoen en het begin van de massale dump van galgo’s.
Sierra is zo’n galgo. Twee jaar geleden stierf ze bijna toen ze werd opgehangen. Het touw begaf het en maandenlang zwierf ze over het platteland tot ze gered werd. Sierra is geadopteerd en woont nu in Nederland, net als veel andere galgo’s. De Spaanse opvangen zitten overvol na het jachtseizoen. Het is letterlijk dweilen met de kraan open. Nederlandse organisaties helpen met hulpmiddelen zoals dekens, medicijnen, voer, etc. Ook financiële steun is essentieel om het leven van de gedumpte honden te verbeteren. Sommige honden, zoals Sierra, overleven het. Geld is vaak nodig voor medische verzorging.
Reddingsorganisties vangen een deel van deze dieren op en proberen een adoptiegezin te vinden. Dit is echter niet de oplossing. De oorzaak moet worden weggenomen. Net als in andere Europese landen bestaat in Spanje wetgeving die echter niet of nauwelijks wordt gehandhaafd. Als Spanje zelf geen maatregelen treft dan moet de Europese Unie dit afdwingen.

Verzet

In Nederland groeit het verzet tegen de mishandelingen. Men vindt het wrede en middeleeuwse tradities die zeker in Europa niet mogen plaatsvinden. In mei 2016 werd een grote protestmars gehouden naar de Spaanse Ambassade in Den Haag. 500 galgo’s liepen mee. Anja Hazekamp, Europarlementariër voor de Partij voor de Dieren, hield bij de ambassade een korte toespraak waarin ze meldde dat ze zich binnen het Europese Parlement zal inzetten om Spanje aan te spreken op de situatie. Steeds meer protesten vinden plaats in Spanje en andere Europese steden.
World Animal Protection (WAP) maakte vorig jaar schokkende opnamen in Spanje. Ze troffen een kleine galg in een schuur en asresten van gedode honden. Daarnaast maakte Internetcommunity AnimalsToday.nl in Spanje de documentaire “Broken Spirit, the Galgo’s last run” waarin naast de problematiek ook de redding van Sierra werd getoond. Ruim 100.000 mensen tekenden de petities van WAP en AnimalsToday.nl. Ze werden persoonlijk bij het verantwoordelijke ministerie in Madrid aangeboden.

Politieke druk

Victor Jägermeister redt al jarenlang galgo’s in Spanje. Hij redt galgo’s uit de omgeving van Madrid en Castilla-La Mancha, en hij stelt dat het aantal in de steek gelaten galgo’s in Spanje ieder jaar toeneemt, net als het aantal aanklachten voor mishandeling. Hij is ervan overtuigd dat druk vanuit Nederland essentieel is. Het is belangrijk dat Europese landen vanuit hun overheden helpen door te lobbyen. Victor: “Vele jaren zijn verstreken sinds ik mijn eerste galgo redde. Redden is belangrijk, de wetten aanscherpen en veranderen in Spanje veranderen des te belangrijker.”
De Stichting DutchGalgoLobby probeert door middel van lobby en voorlichting het leed van de Spaanse galgo te stoppen. Wilma van der Wel, voorzitter DutchGalgoLobby: “Vanuit Nederland kunnen we Europarlementariërs motiveren om Spanje aan te spreken op de misstanden. Ook kunnen we petities aanbieden aan de Spaanse overheid en de Spaanse ambassadeur. Protestmarsen in Nederland maar ook in andere Europese landen maken duidelijk dat veel Europeanen de mishandelingen in Spanje zouden willen stoppen. Financieel ondersteunen we educatieprojecten in Spanje om kinderen te leren goed met dieren om te gaan. Door ons gefinancierde grote billboards langs Spaanse snelwegen laten mensen nadenken over de behandeling van Galgo’s. Ook verdiepen we ons in Europese en Spaanse wetgeving om er voor te zorgen dat mishandeling wordt bestraft.”
Persbericht Stichting DutchGalgoLobby
Foto: DutchGalgoLObby (Sierra)

Crispi

Het gaat goed met Crispi. Ze is heel nieuwsgierig en houdt van knuffelen. Het is lief om te zien hoe ze in korte tijd zo'n goede band heeft ontwikkeld met onze eerste kat Ragnar. Ze slapen vaak samen bij elkaar en likken elkaar schoon. Ook houden ze ervan om met elkaar te spelen. Ze vinden laser speelgoed en de vishengel erg leuk. Ook heeft Crispi een stoutse obsessie met de vloer ontwikkeld. Ze wil er graag vandoor gaan met de vloerplinten en de vloer zelf. Maar dit proberen we haar natuurlijk af te leren. Ze komt vaak uit haar zelf op je liggen en spint dan heel hard. Ze vindt het dan fijn om geaaid te worden. Oppakken vind ze soms nog een beetje eng. Dus we laten haar voornamelijk uit zichzelf naar ons toekomen. En dit gebeurt heel vaak. Ze geeft dan soms ook een lief kusje op onze neus. Dit is heel schattig om te zien. Crispi houdt ook van eten. En dit doet ze dan vaak tegelijk met ragnar uit hetzelfde bakje. Uit het raam kijken is ook een favoriete bezigheid. Met de jaarwisseling was Crispi heel dapper en niet bang. En ze vond het voornamelijk interessant om naar buiten te kijken.  We zijn heel gelukkig dat Crispi ons elke dag weer een lach op ons gezicht geeft. En het is hartverwarmend om te zien hoe onze katten met elkaar omgaan. We hopen dus dat ze voor een hele lange tijd gezond en gelukkig blijven. 













Tessa en Rani kwamen helpen!!

En ze komen terug😉😉


Moon wat een schatje!!






In memoriam Baudi

Met zoveel pijn in mijn hart geef ik door dat wij gisteren afscheid hebben moeten nemen van Baudi ( 8.5 jaar geleden Spike) geadopteerd via Ace.
Hij is in mijn leven gekomen en in mijn ziel gekropen. Ik zijn steun , hij mijn steun. 
Trouw , lief en zo bescheiden.
Zijn Ace vriendinnetje Maggie mist hem zo...heeft vannacht erg gehuild, naast mijn bed geslapen met mijn hand op haar koppie.
Ons hele gezin is zo verdrietig, we gaan hem zo ongelooflijk missen. 
Mijn mooie witte schaduw wat hielden we van jou! 
Ik wil ace bedanken voor de knappe man in ons leven , hij heeft ons leven nog mooier gemaakt.

Liefs Mara


maandag 29 januari 2018

BROKKEN AKTIE VOOR ACE: WIE DOET ER MEE?

Er zijn weer veel brokken nodig voor onze honden en katten in Mijas.
Het merk van de brokken maakt niet uit, alles is meer dan welkom!

Je mag de brokken zelf halen en dan naar een inzamelpunt brengen.
Iedere donateur wordt op de hoogte gehouden van de actie.
Voor vragen en de locaties van de inzamelpunten mag je mailen naar inzameling.nederland@ace-charity.org
Namens de honden en katten alvast heel erg bedankt!!


foto van Ace-charity Fabienne Paques. 

👍


DAGBOEK - Bam en Boleo, levenslang op een constructieplaats,...

Bam en Boleo lagen hun leven lang aan een ketting op een constructieplaats,… Ze waren de honden van een medewerker die hen van bouwwerf tot bouwwerf meenam en aan de ketting hield,… De hondjes hebben nooit liefde noch warmte gekend, hun taak was waken als de arbeiders naar huis waren, en dit hun leven lang,… De werfleider werd echter ziek en liet hen uiteraard achter,… De nieuwe werfleider wilde hen niet hebben, dus moesten ze naar het dodenstation,… Daar hebben wij hen van gered, beide hondjes hebben, ondanks deze vreselijke omstandigheden en hun trieste bestaan, toch nog zin om mensen lief te hebben,... Bam was eerst een beetje bang maar langzaamaan voelt hij aan dat zijn leven een andere wending gekregen heeft,… Onze Boleo komt ook stilaan los,… Ze weten niet wat er gebeurt,… De stakkerds,… 3 jaar lang, dag en nacht aan een ketting, vuil water en brood als maaltijd, zon en koude, wind en regen trotserend,… Alsof de constructiematerialen van goud waren, maar hun levens waardeloos,…