Pagina's

maandag 1 mei 2017

Een weekje vrijwilligerswerk in de Refugio.

Hoi allemaal,

Vanaf het moment dat ik Mila (ace Campanilla) 2,5 jaar geleden geadopteerd had, heb ik altijd gezegd dat ik zeker 1 keer naar de refugio in Spanje zou gaan. Nu weet ik dat dit ook niet de laatste keer zal zijn.

Op 17 april 2017 was het eindelijk zover. Ik reisde alleen af van België naar Mijas om er een week te helpen met de honden. Mijn verblijf in B&B Villa Maré was zalig! Ze brachten mij in de voormiddag naar de refugio en kwamen mij tegen de avond weer ophalen. Bedankt Maarten en René!

De eerste dag was superspannend. Ik wist niet echt wat ik moest verwachten. Ik liep meteen mee met de stagairs en hielp mee waar ik kon. De kooien kuisen, eten geven, wandelen, even knuffelen, honden wassen die de volgende dag gingen vliegen,… De refugio is supergoed georganiseerd. De vele honden genoten van de kleine beetjes aandacht J. Het zijn allemaal schatten, ze horen niet thuis in een asiel. Het liefst van al zou je ze een gouden mand willen geven.

Kortom, ik heb me goed kunnen bezig houden in de week die ik er was. Ik heb enorm veel respect voor de mensen die dit dag in dag uit doen. Het hondenleed wordt er helaas niet minder op. Iedere dag komt er wel weer een (of meerdere) nieuwtje binnen. Zo ook de laatste dag dat ik er was. Mijn hart was meteen gestolen door Rocky. Het hondje was in de voormiddag afgezet met paspoort enal. Perfect in orde, maar je zag zijn wereld in elkaar storten. Ik ben er een hele namiddag me bezig geweest en stillaan was hij een beetje aan het ontdooien. Het mooiste verhaal dat ik heb meegemaakt in de week die ik er was. Met pijn in het hart ben ik terug naar huis vertrokken, maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan Rocky denk. Ik hoop dat het goed gaat met hem en dat hij snel een gouden mand mag vinden!

Het is een avontuur geweest om niet snel te vergeten…


Groetjes Yana & woef Mila.

 MILA







Geen opmerkingen:

Een reactie posten