Pagina's

zaterdag 4 februari 2017

Orco - de boxer

"Al na 2 jaar dat wij onze boxer Sam hadden, als pup, waren wij op zoek naar een passend maatje voor hem. Maar ja, de asiels zitten vol maar toch wel met veel honden die of niet bij andere kunnen of niet bij kleine kinderen etc. Dus doorzoeken maar. 
Via de FB-site "helaas zonder baas voor dogachtigen" zag ik op mijn vakantieadres in Lanzarote in December 2015 een foto van een prachtige bruine boxer net als onze Sam. Het verhaal van Orco sprak mij erg aan en zijn karakter leek op papier passend bij Sam.
Direct mijn dochter in NL ingeschakeld om e-mailcontact te leggen zodat, als wij terug waren van vakantie wij direct in actie konden komen. Al op mijn vakantieadres ontving ik een sms voor een huisbezoekafspraak. 1 Dag in NL en het huisbezoek was daar. Wij waren gespannen, want ja, je wordt toch even volledig bekeken en getest op je goede intenties en mogelijkheden. De dame aan de deur bleek een bekende uit de buurt en kenden ons en Sam, hetgeen het gesprek meteen losser maakte. Het stempel "goedgekeurd" stond op ons voorhoofd en toen moest Orco nog naar ons toekomen. Orco was na 9 jaar bij 1 gezin helaas naar het ACE gebracht omdat de eigenaren geen werk meer hadden en geen voer meer konden betalen. Daar, in de opvang in Spanje, had Orco vreselijk veel verdriet. Ineens was hij achter gelaten en zag hij zijn baasjes niet meer terugkomen. Vreselijk vermagerd van verdriet is hij naar Belgie overgebracht en bij Annemie Beyens in de opvang gekomen. Met haar heb ik contact opgenomen om nog wat meer details over Orco te krijgen en af te spreken wanneer Orco naar NL zou komen. Annemie was heel duidelijk! Ik kom Orco zelf brengen om de thuissituatie in te schatten en als ik denk dat het niet OK is dan neem ik hem weer met mij mee. Prima, dachten wij, daar houden wij van. Orco was op dat moment nog geen week bij Annemie en op de dag dat hij aankwam bij haar is de advertentie voor hem geplaatst waar wij weer op hebben gereageerd. Zo snel kan het dus ook gaan. Orco, op dat moment al 9 jaar oud en wij wilden hem zo graag een mooie oude dag bezorgen! Met Annemie afgesproken voor 22 december 2015. Na een lange rit voor Annemie kwam zij bij ons binnen, zonder Orco die zat nog even in de auto. Wij hadden meteen een goede klik en Sam, ja is een boxer dus altijd vrolijk en enthousiast. Wij zijn in de auto gestapt met Sam om naar een neutraal, afgesloten veld te gaan om de mannen te laten kennismaken. Dit ging al direct helemaal goed en later thuis, wij met een kopje koffie  en zij met een kluifje was Annemie tevreden en liet Orco bij ons achter. Na een half uurtje beetje stoeien en kijken wie er de baas is, was dit duidelijk. Orco was de oude baas en Sam de vrolijke noot. De dierenarts is nog steeds onder de indruk van Orco doordat hij er zo goed uit ziet voor zijn nu 10 jaren. En het is de allerliefste grote knuffelhond. Wij zijn dolblij met hem en mochten wij ooit weer op zoek zijn naar een hond dan gaan wij eerst bij ACE kijken, want zij doen goed werk en hebben een professionele pre- en aftersales hetgeen heel belangrijk is voor het adopteren van honden en huisdieren in het algemeen. ACE bedankt, geweldig!!"

Bij aankomst in de auto van Annemie

Orco nu.

Orco samen met Sam.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten