Pagina's

maandag 19 december 2016

Matuto

Even een verslag van hoe het tot nu toe gaat. Eigenlijk gaat het erg goed. Matuto heet nu Falcor (we hebben zo genoemd omdat ie dezelfde kleur heeft als de hond/draak in de film The Neverending Story). Falcor is een voorbeeldige hond. Hij ontzettend lief en knuffelig, al bijna zindelijk (af en toe nog een ongelukje), heeeeeel goed met de kinderen en ook met andere honden.
In het begin was ie wat angstig om naar buiten te gaan en heb ik 'm steeds een eindje moeten tillen maar op een gegeven moment en vooral ook op momenten dat we met z'n allen naar buiten gingen was die angst voorbij. Hij luistert goed naar z'n nieuwe naam en ben 'm stukje bij beetje aan het leren aan de riem mee te lopen. En ook daar wordt progressie geboekt. 
We zijn hier allemaal erg blij met 'm en het is een feest als je s' ochtends beneden komt en die begroeting van 'm krijgt. 
Wat ook zeer bijzonder is, is als we met de kleinste in de kinderwagen lopen, dat ie er steevast strak naast blijft lopen. Ook wanneer een van de kinderen tijdens een wandeling achterblijft, wacht ie tot de' roedel' compleet is. Daarnaast is ie ook een beetje waaks. Iets wat we niet gewend zijn van onze eerste Galgo en ook de Greyhound die we daarna hebben gehad.
Kortom....we zijn stapelgek op 'm.
We hebben al wel een checkup laten doen bij onze dierenarts. Alles in principe goed. We nog wel een paar ontwormkuren meegekregen preventief en zullen in een later stadium 'm nog laten checken op de mediterane ziekten. De dierenarts gaf aan dat ie aan de magere kant was dus daar mocht wat bij. We proberen dat met wat extra kwaliteitsvoer te doen, echter het is een hond die daarmee zichzelf niet over eet dus dat gaat langzaam maar gestaag.  
Wat betreft de opvoeding....ikzelf heb aardig ervaring met honden (ben er van huis uit mee opgegroeid) en zelf ook eigenlijk altijd honden gehad zoals ik al eerder aangaf. We hebben ons wel ingeschreven bij de eerstvolgende puppycursus hier in Hilversum. Deze gaat in januari van start. Puur om nog wat dingen bij te leren en ook omdat het leuk is. Falcor vindt autorijden nog niet zo leuk en daar moet nog mee geoefend worden.
Hopelijk hebben we je met bovenstaande al een aardige indruk kunnen gegeven. Bijgaand wat fotootjes van de mooie man....

Groetjes,

Jakkobien en Bardo









Geen opmerkingen:

Een reactie posten