Pagina's

donderdag 22 december 2016

Kerst - Nieuwjaarsbrief (or sort of....) van Maaike en Maatke

Kerstgroeten van Maaike en Maatke aka Nipper en Wipper aka M&M

Maatke (met dramatisch gejammer en geweeklaag): WAAROM?!….OHHHH!...waarom toch! Waarom willen die tweevoeters nu persé zo’n stomme muts op onze kop zetten?!?

Maaike: Omdat het dé tijd van het jaar is! Kerstmis, Nieuwjaar , feesten, vrede aan allen die van ‘goeden willen zijn’, enzovoort....

Maatke: Dat zegt me niets, en laat het nu net die “enzovoort” zijn waar ik grààg een ietsie-bietsie-tienie-wienie –yellow-polka-dot-bikini- meer over wil weten, graag snel, dankuwel!

Maaike: Hebt gij nog nooit kerstmis gevierd?

Maatke: Gij vergeet zeker dat ik verleden jaar nog in Spanje liep te kreupelen, .... en de jaren daarvoor... daar wil ik niet over klappen.

Maaike: Da’s waar ook. Voor mij is het al de tweede keer hier. Okay, zet je schrap en je oren open: Kerstmis betekent ook pakjes tijd. En ik heb al gesnopen dat die grote doos in de gang vol zit met kado-tjes voor ons, Zina, ouwe Léon en Brunie, en Katzor, alle viervoeters in de familie én voor viervoeters uit de buurt. Dus, wanneer de hele tweevoeter- en de viervoeterfamilie gezellig samen rond tafel zitten  gaan die pakjes open en dan is het feest!

Tweevoeter: Excuseer dat ik er even tussenkom, maar voor mij betekent kerstmis vooral dat de dagen terug langer worden. Het zonlicht zal de duisternis verdrijven en dan Maatke, dàn hebt gij geen reden meer om bang onder uw deken te kruipen wanneer we “walkies” roepen.

Maatke: Ik ben niet bang! Ik ben nooit bang! Ik heb het dan alleen geweldig druk met mijn piepvarken te zoeken onder het deken.

Tweevoeter: Okaye... goed gevonden, en nu die muts op uw schrobberke!

Maatke: Néééééé!

Maaike: Kom, we doen dat samen, effekes maar... korte pijn en nu zingen: “ I Wish you a Merry Jingle Bells en lekkere botten en koekjes en speeltjes en Christmas en koekjes en botten en speeltjes…..en koekjes..and a happy New Year… met koekjes!

Knuf en snuf van 
M&... Wàcht!.... We moeten nog iets zeggen aan Malu-ke, onze fosterzus...trek het je niet aan dat je nu ook even een stom mutske moet opzetten, maar weet dat je in hele goeie handen bent en wij hopen en duimen dat gij vlug ook met uw zwarte poepke in de boter zult vallen.


En nu……. Knuf en Snuf van Maaike en Maatke (M&M)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten