Pagina's

vrijdag 11 november 2016

Marcos - het boefje


Het bestaat echt... liefde op het eerste gezicht! Marcos is daar het bewijs van. En wat voor een bewijs! 
Ook het vinden van geluk via internet, Facebook in ons geval.
Hoe is het gegaan? Nou ja, heel simpel en ontzettend snel eigenlijk.

Ergens midden oktober 2015 word ik door een vriendinnetje gewezen op een hondje dat door ACE ter adoptie wordt aangeboden. Zij heeft mijn naam onder zijn foto's gezet met de vraag of hij niet erg veel op onze Tara leek. Tara hadden we namelijk net in juni 2015 moeten laten inslapen doordat ze erg ziek is geworden. Ontroostbaar dat we waren. En vooral zeker dat we nooit meer een hond zouden nemen omdat het verlies echt ondraaglijk is.

Maar daar was hij dan.... Marcos! Volgens de omschrijving die bij zijn foto's geschreven werd een lief hondje en wat speels. 
Hij lijkt sprekend op Tara en zoekt iemand om hem liefde en een warm thuis te geven. Wat konden we anders? We konden hem niet zomaar in het asiel daar in Spanje laten. We konden het niet over ons hart krijgen.... en dus nam ik contact op met ACE om Marcos de onze te maken. 
We gingen er voor! Eerst behoorlijk onzeker of we wel de juiste keuze hebben gemaakt. Of we hem niet om alle verkeerde redenen in huis haalden, of het niet voor hem oneerlijk is dat hij naar Amsterdam komt voornamelijk om Tara te vervangen.

Gesprek met de vrijwilligster van ACE die vooraf langs is gekomen om ons te ontmoeten en te zien waar Marcos naar toe ging, heeft ons alleen maar bevestigd dat het een juiste keus is. En gelukkig kwamen we door de "screening" en wordt Marcos op 13 november 2015 naar Amsterdam ingevlogen.

13 november 2015.... de dag als ieder ander? Nou, nee! Voor ons was het de spannendste 13 november ooit.... Niet omdat het vrijdag de 13 was, maar omdat we dan eindelijk kennis gingen maken met Marcos... Wat een spannende tijd was dat... Mijn maag is ongeveer om de paar seconden gaan draaien - je kent dat gevoel vast wel... die spanning van onzekerheid. 
Zou hij ons wel leuk vinden? Hoe zou hij reageren op ons? Wat als het hem niet bij ons bevalt? Wat als... wat als...

Mijn zusje is met mij meegegaan naar Schiphol om Marcos op te wachten want ik kon het niet alleen aan... 
Daar waren nog 2 meiden die op hun hondje uit Malaga aan het wachten waren en ik zag in hun ogen ook dat zij het super spannend vonden.. je zag het gewoon..
En toen was het moment van de waarheid aangebroken.
De box met de 2 hondjes werd door een jong gezin door de aankomstdeuren op Schiphol naar buiten gebracht. Daar was hij... roodharig, klein en vooral angstig in die veel te grote box met een zwarte puppy dat 1,5 x groter was dan hij hoewel Marcos al 6 was.
Mijn Marcos!!!
Hij was er dan eindelijk! 

Voorzichtig haalden we hem uit de box.. De spanning was ineens weg... LIEFDE! Geluk! Blijdschap! kwamen ervoor in de plaats.
Met tranen in mijn ogen pakte ik hem aan en gaf hem een traktatie en een knuffel en we maakten kennis met elkaar... Beiden wat voorzichtig, beiden onzeker en bang voor hoe het gaat lopen, maar al die spanning was voor niks geweest.
De liefde op het eerste gezicht heeft zich doorgezet. Wij waren meteen goeie maatjes!

Ons avontuur is goed begonnen en zet zich dagelijks voort.
We wandelen, knuffelen, spelen en genieten dag in dag uit...
Al verwennen we hem waarschijnlijk een beetje te veel... Hij heeft zo veel speelgoed dat hij een speelgoedwinkel kan beginnen. 
Maar als je ziet hoe blij hij is als hij een nieuw speeltje krijgt... ik zou hem iedere dag wel iets nieuws willen geven om mee te spelen. Alleen wordt het opbergen ervan wel een klein probleem want Marcos past niet meer in zijn mandje. Maar wat maakt het ook uit.. zolang hij maar blij kwispelt, blijft het speelgoed komen ;)

Marcos adopteren, is de beste beslissing geweest. Zo veel liefde, geluk, plezier en blijdschap wat hij meeneemt, dat hadden we niet willen missen!
Wat ik eigenlijk zeggen wil, is dat het bieden van een veilig, warm en liefdevol thuis aan een hond uit het asiel voor beiden een mooie toekomst biedt. En eerlijk is eerlijk.... je krijgt er veel meer liefde voor terug dan je ooit had kunnen dromen!

Wij houden van Marcos en Marcos houdt van ons!

Zvezdana





Geen opmerkingen:

Een reactie posten