Pagina's

vrijdag 4 november 2016

Decio verteld : Decio en Luna



Het is hier met Decio, ik heb een heel fijn en spannend verhaal te vertellen !
Ik mocht gisteren een hele dag met mijn bazin, één van haar dochters en mijn 'grote zus Luna' mee op stap.  We zijn een hele dag gaan wandelen in de Lommelse Sahara, da's zo'n dorp in Limburg waar mijn bazin van afkomstig is en die vindt dat daar zooooooooooooooooo'n wandelparadijs !!  En Kathleen dacht dat ik niet lang zou kunnen wandelen, dus die is voor mij een hondendraagzak gaan kopen zodat ik toch de hele dag mee kon !
Zijn die daar effe geschrokken van mij, haha :-).  Pas na vijftig minuten wandelen wou ik toch wel effe in die zak, toen was ik een beetje moe  (en toen had ik al 50 minuten lang dapper mee gestapt door 't zand, berg op en berg af door die 'duinen').  Na vijf minuten had ik tijdens mijn eerste rustpauze het wel weer gehad met die zak en wou ik er uit.  De hele verdere dag heb ik dan altijd aangegeven wanneer ik wou stappen of terug in de draagzak wou, echt flink van mij dat ik dat zo goed kon duidelijk maken éh !
Vanuit mijn draagzak heb ik trouwens lekker stoer geblaft naar andere hondjes, ik kon het niet laten, want ik zat 'hoog en droog' :-).  Ah ja, ik mocht ook lekker los lopen in een heel grote losloopzone.  Dat vond ik zo tof !  Ik heb daar volop gespeeld met soortgenootjes van mijn formaat, verder bleef ik vlakbij mijn bazinnekes en bij Luna.  Oh, en dan heeft Luna nog wat gezwommen in het water.  Ik heb intussen toegekeken van op afstand, dat vond ik precies toch maar eng.  Maar als ik zag hoe die Luna zich amuseerde, dan fonkelden mijn oogskes en heb ik vanop de kant mee heen en weer gehold 😀.
Intussen hadden mijn bazinnekes honger en dan zijn we na zes uur 'op gang te zijn geweest' op een verwarmd terras iets gaan eten.  Luna en ik mochten ook nog mee, we hebben daar van de garçon een wel heel erg lekker hondenkoekje gekregen.
En toen kwamen we thuis .... Ik kon op mijn poten niet meer staan ... Dan wou die Luna nog beginnen spelen met mij, maar dat ging niet meer zalle.  Ik kon me alleen nog maar voortslepen ... Kathleen hele avond ongerust, die dacht : 'ze heeft me helemaal uitgeput en overbelast'.  Maar niet met mij zalle, na een goeie nachtrust ...  Stond ik vanmorgen alweer vrolijk recht op mijn poten te kwispelen aan de trap met mijn eeuwige blik : 'wat gaan we vandaag doen ?' 😀.

Een hele stevige poot en knuffel van Decio

P.s. Ik ben erg fotogeniek, zeggen ze hier 😀











Geen opmerkingen:

Een reactie posten