Pagina's

donderdag 3 november 2016

ACE en ik.

Graag vertel ik jullie hoe ik in aanraking ben gekomen met ACE hondenopvang in Spanje.
Marga, een vriendin/collega van mij had een hond geadopteerd via ACE; Ruco. Nadat ze de hond hadden opgehaald in Brussel kregen ze een tijdje na controle. Dit om te kijken of alles goed ging met de hond en met de hond/eigenaar en haar leefomgeving.. Dit werd gedaan door Janny; zij en haar man Ton overwinteren jaarlijks 3 maanden in Spanje; tijdens deze vakantie verrichten zij veel hand- en spandiensten voor ACE. Ook in Nederland zitten zij niet stil voor de organisatie.
Enthousiast geworden door de verhalen van Janny besloten Marga en ik om naar Spanje te gaan en met eigen ogen te zien waar ACE mee bezig is. Wij hebben een dag rond mogen kijken in het asiel vlak bij Mijas. Maar het belangrijkste doel van deze reis was dat er 8 honden op onze paspoorten mee terug mochten vliegen. Aangekomen in Brussel stonden de nieuwe baasjes klaar om de honden in ontvangst te nemen. De eerste keer dat wij dit deden was  voor ons erg emotioneel, de tweede keer werd dat al minder.
Ook hier in Nederland zet ik me graag in voor ACE; dit doe ik o.a. door de verkoop van tweedehandsboeken bij ons in de Pianostudio; het inzamelen van handdoeken, lakens etc. om ervoor te zorgen dat de dieren in Spanje het in de winter lekker warm hebben. Dit zeker door de medewerking van de cursisten, zij zijn ook enthousiast geworden en helpen graag mee voor ACE;
Met de verkoop van boeken hebben we 85 euro opgehaald; dit bedrag wordt gestort op de rekening van ACE. Gemotiveerd door het enthousiasme van de mensen om mij heen ga ik door met deze en andere acties.
Ria Otto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten