Pagina's

zaterdag 5 december 2015

Welke Sint heeft een gouden mandje voor Sereno??

Sereno, een kansarme knuffel van inmiddels 6 jaar oud die maar geen passend mandje vindt. Jammer want op de juiste plek heeft hij zoveel te geven!

Sereno is eenkennig en zelfs bang voor bezoek. Buitenshuis negeert hij mensen in rustige wandelomgevingen maar in zijn veilige thuisomgeving vindt hij mensen nog steeds heel verontrustend behalve wie hem verzorgt want dan is hij je trouwste vriend en een grote knuffel. 
Sociaal met de andere honden in de roedel maar aan nieuwe honden in de roedel moet hij een paar dagen wennen. Sereno kan zich zelf met een speeltje vermaken en kan ook prima als hond alleen geplaatst.

Hopelijk zijn er baasjes die zijn trouwe knuffelige karakter zien en die deze gevoelige hond een rustig 1-2 persoonshuishouden (liefst vrouwelijk, want dat is wat hij kent en vertrouwt) en rustige wandelomgeving kunnen bieden en die hem bij bezoek apart kunnen zetten. Sereno is niet op zijn plaats in een kindergezin. Katten kent hij niet maar zal hij vermoedelijk jagen. Kippen zijn niet veilig voor hem. 


Zijn opvangvrouwtje schrijft: Vandaag was Sereno in een ander bos dan normaal. Dat is wennen voor hem want hij heeft alles graag voorspelbaar. Na afloop kort bij mijn ouders in huis. Aan hen is hij in 2,5 jaar opvang gelukkig inmiddels gewend maar zo op bezoek is toch wel weer spannend voor hem. Maar wat deed hij het goed vandaag. Kleine stapjes in zijn socialisatie zodat hij niet vastroest maar blijft wennen dat veranderingen niet altijd negatief zijn maar ook leuk spannend kunnen zijn.
Klik hier voor het filmpje wat gisteren gemaakt is.
Voor meer gegevens en verhaaltjes en filmpje over Sereno, klik hier.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten