Pagina's

donderdag 10 december 2015

Dorientje

In november 2014 werd mijn lieve franse bulldog na 12 jaar ingeslapen en het was al snel duidelijk dat er een nieuw maatje in huis moest komen. Op facebook stond toen een bericht van A.C.E over 3 schotse collie pupjes die door een foute combinatie wit gefokt waren en daardoor geen oogjes hadden ontwikkeld. Ze waren in een weiland gedumpt. Het was liefde op het eerste gezicht en ondanks dat het in mijn omgeving  werd afgeraden(waar begin je aan) wist ik dat het goed zou gaan (ik ben ook hele dagen thuis dus aan aandacht geen gebrek).Na goedgekeurd te zijn moesten we nog wachten wanneer ze zou komen. Eindelijk was het zover, ze zou op 27 november om 23.00 uur aan komen op vliegveld Eindhoven. (Voor ons een verre rit). We werden vriendelijk opgevangen door de A.C.E vrijwilligster Vivian en het was wachten op het vliegtuig. Toen de vrijwilligers aan kwamen lopen met de hondjes in de bench voelde ik mij diep ontroerd. Er waren dacht ik 7 hondjes .Dorientje lag achter een andere hond in de bench en toen Vivian haar naam noemde draaide ze haar koppie om (daarom besloot ik om haar naam niet te veranderen). Ze was te bang om een tuigje aan te doen en ik kreeg haar daardoor gelijk in mijn armen gedrukt. Ik heb al 30 jaar honden maar op het moment dat ik Dorientje vast had stond ik in een bubble (nooit eerder gehad). Zij begon te kwispelen en mijn gezicht werd overladen met kusjes. Het was alsof onze zielen rechtstreeks contact maakten. In de eerste maanden was ze overal bang van het is niet altijd even makkelijk geweest maar na 1 jaar is het een levenslustige slimme tedere hond. Ik benoem alles voor haar ze kent al veel woorden en alle enge geluiden benoem ik door te zeggen "dat is bij de buren" dan is ze gerust en weet dat het niet bij ons in de tuin of huis is. Dorientje speelt met alles wat lawaai maakt, lege flessen, papier verscheuren,katten speelgoed met een belletje erin enz. Ze hoort waar haar speelgoed heen rolt en vind het dan gemakkelijk. Ze neemt ons ook in de maling en is altijd blij. Wij hebben katten en ze hoort feilloos als die langs lopen en gaat er in een rechte lijn achteraanom te spelen. Ook als ik door de kamer loop dan gooit ze in een speelse bui haar voorpoten om mijn benen of blijft voor mijn voeten lopen (de vloer reinigen is hierdoor een klus die vrij lang duurt). Haar neus is zo goed dat ze alles wat eetbaar is feilloos vindt en binnen 1 sec.een keer mijn kipfilet te pakken had. Het is een hond die licht en blijdschap uitstraalt en zich totaal niet laat ontmoedigen door haar beperking. Wij vergeten af en toe dat ze blind is. Haar oogspiertjes werken wel en we zien aan de uitdrukkingen op haar kop wat ze van plan is. Ze maakt ook "grapjes" door net te doen alsof ze iets niet kan en weet dat ze ons dan aan het lachen maakt. We hebben een vast slaap ritueel zodat ze weet dat het nacht is. We hebben veel rituelen dit geeft voor haar zekerheid.
Dank je A.C.E voor dit geweldige dier!!!!!


de eerste kennismaking op het vliegveld

Dorientje afgelopen zomer


6 opmerkingen:

  1. Wat zijn jullie een geweldig lief koppeltje, Respect

    groetjes van Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel.Het is ook een lieve schat.Ben supergelukkig met haar(mijn gezin ook)

      groetjes Jacinta

      Verwijderen
    2. Dankjewel.Het is ook een lieve schat.Ben supergelukkig met haar(mijn gezin ook)

      groetjes Jacinta

      Verwijderen
    3. Echt knap, want je begint aan hondje en je heb volgens mij geen idee hoe je het aan gaat pakken en toch wil je heel erg graag dat het goed gaat. Die foto in Eindhoven laat gewoon die bubble zien. Ik wilde niet anoniem reageren maar met mijn e-mail adres lukte het niet. Ben ook beter met honden dan met computers.
      Geniet van elkaar, groetjes Ellen

      Verwijderen
    4. Beste Jacinta, hier ben ik nog een keer. Ik weet niet of je op Facebook zit? ACE heet jouw verhaal op Facebook geplaatst en er zijn zoveel mooie reacties het zou zonde zijn als je die niet zou kunnen lezen. Mocht je niet op Facebook zitten stuur me dan een mailtje, dan zal ik alles kopiëren en naar je toe sturen, groetjes van Ellen ellenvwel@kpnmail.nl

      Verwijderen
  2. Zoveel respect voor mensen die honden /dieren met een handicap op willen voeden, je krijgt van mij de LINTJE...
    Vraag me wel af..., als ze goed gewend is, zou ze dan ook los v.d. lijn kunnen lopen in b.v. het bos/strand ?

    Ik vind het nog steeds heeeeel aandoenlijk als ik dat snuitje zie.
    Wens je heel veel geluk, gezondheid maar vooral veel plezier met haar.

    Groetjes Maryan en een knuffel van dogs Tirza ( komt ook van ACE ) en Huub

    BeantwoordenVerwijderen