Pagina's

dinsdag 1 oktober 2024

In memoriam: Chulo (Ace Stijn)

Bericht van zijn bedroefde vrouwtje: "Vaarwel Chulo, Chulleke, mijn allerliefste maatje, mijn jongen.

Zovele jaren plezier, vriendschap, liefde en onvoorwaardelijke trouw heb ik van jou gekregen.

Helaas heeft die smerige ziekte DM (degeneratieve myeloparhie) jou veel te vroeg van ons weg gehaald. Jou verder en verder te zien aftakelen en de glans uit jouw oogjes te zien verdwijnen werd ondraaglijk. 

Het afscheid is hartverscheurend, het gemis nu is enorm, maar je zal voor altijd in mijn hartje blijven verder leven. ❤️๐Ÿพ"





Gerda met haar Bodeguerootje Yana.

Ze biedt een warme thuis aan oudere ACE-hondjes, zodat ze nog kunnen genieten van een fijne oude dag. Dat is zo mooi! Ook oudere hondjes verdienen een kans.  



๐Ž๐ง๐ฅ๐ข๐ง๐ž ๐ฐ๐จ๐ซ๐ค๐ฌ๐ก๐จ๐ฉ '๐ก๐จ๐ž ๐ž๐ž๐ง ๐ฌ๐ง๐ฎ๐Ÿ๐Ÿ๐ž๐ฅ๐ญ๐ฎ๐ข๐ง ๐ฆ๐š๐ค๐ž๐ง' ๐ญ๐ž๐ง ๐›๐š๐ญ๐ž ๐ฏ๐š๐ง ๐จ๐ง๐ฌ ๐š๐ฌ๐ข๐ž๐ฅ!

 

Op de Belgische SHIN|ACE-dag kunnen jullie en je hond kennismaken met een snuffeltuin. Brigitta organiseert nu ook zelfs webinars over het zelf maken van een snuffeltuin, en de opbrengst gaat integraal naar ACE SHIN!

 

๐–๐š๐ง๐ง๐ž๐ž๐ซ?

· Woensdag 25 September om 16 uur

· Maandag 30 september om 20 uur

· Zondag 6 oktober om 20 uur

 

๐Š๐จ๐ฌ๐ญ๐ž๐ง ๐๐ž๐ž๐ฅ๐ง๐š๐ฆ๐ž: €10,00 pp (de prijs is normaal 37€)

 

๐ƒ๐ฎ๐ฎ๐ซ: 1,5u

 

๐ˆ๐ง๐ก๐จ๐ฎ๐ ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐ฐ๐จ๐ซ๐ค๐ฌ๐ก๐จ๐ฉ: 

- Wat is een snuffeltuin?

- Belang van snuffelen

- Voordelen van een snuffeltuin voor hond en mens!

- Hoe ziet een Snuffeltuin eruit?

- Voor welke doelgroep honden geschikt?

- Soorten Snuffeltuinen

- Hoe maak je een Snuffeltuin? Prive/asiel/hondenschool enz

- Welke planten zijn wel / niet goed voor mijn hond

- Je hond leren observeren

- Budget 

En nog veel meer ๐Ÿ™‚

 

Je ontvangt na deelname een certificaat en een e-book over "Hoe maak ik een snuffeltuin voor mijn eigen hond".

 

๐–๐ข๐ฅ ๐ฃ๐ž ๐ฆ๐ž๐ž๐๐จ๐ž๐ง? Stuur een mail met je gegevens en gewenste datum naar snuffeltuinen@hotmail.com

 

Brigitta is oprichtster van het Snuffeltuinen Initiatief en een paar jaar lang eigenaar geweest van de Snuffeltuin St. Franciscus, de allereerste Snuffeltuin in Nederland.

Meer dan 1000 hondenliefhebbers uit verschillende landen hebben deze online workshop al gevolgd. 

Langzitters van de maand Oktober ๐Ÿถ Anske & Mirella

De modellen van onze SHIN-dag affiche: Anske en Mirella hopen nog steeds op een eigen thuis ... 

Anske en Mirella (7 j) werden - ondertussen al meer dan 3 jaar geleden - gered uit een dodingstation. Ze waren doodsbang, kropen letterlijk over de grond van schrik en durfden je amper aankijken.

Gelukkig blijft er van deze bange, terughoudende honden ondertussen niet veel meer over! Het zijn twee ondernemende, dappere dames, die altijd klaar staan voor actie. Ze houden enorm van een lange wandeling, zodat ze even hun energie kwijt kunnen, maar ze spelen net zo graag met hun balletje!

Anske is de voortrekker van beide meiden, en zal als eerste naar je toe komen voor een knuffel en wat aandacht, Mirella zal eerder haar voorbeeld volgen. Maar ze zijn allebei even vriendelijk en sociaal, ook naar andere honden toe!

Een huis met een grote tuin waarin ze goed kunnen rennen, afgewisseld met een stevige wandeling, zou een ideaal thuis zijn voor hen! En wanneer hier ook een liefhebbend baasje aan te pas komt, hebben ze alles waar hun hartje maar naar verlangt!

ANSKE

MIRELLA
 Informatie over Anske vind je hier en over Mirella hier.



Langzitter van de maand Oktober ๐Ÿ˜บ Mamacita

Mamacita heeft een lange weg afgelegd, ze is de mama van katertjes Mouse en Tache hier ook te vinden op de site. Het moedertje en kinderen werden achtergelaten toen hun gezin besloot te verhuizen.

Hun buur wilde haar koffie opdrinken op haar terras en zag onder een plant twee paar oogjes naar haar turen. De broertjes waren hongerig en lieten zich – samen met hun mama - snel vangen. Vervolgens reed ze met hun van asiel naar asiel maar nergens vonden ze onderdak tot ze voor onze deur stonden. De kittens keken bang uit hun ogen maar mama gaf dankbaar kopjes tegen het deurtje van hun transportbox.

Toen ze eenmaal gesetteld waren veranderde het gedrag van mama, ze liet zich niet meer aanraken, gedroeg zich als een wilde kat. Haar kindjes werden apart gezet zodat zij stilaan kon wennen aan haar nieuwe situatie, een kooi.

We zijn nu maar liefst een half jaar verder en Mamacita is opnieuw het lief katje zoals ze was, ze komt knuffelen, je heel vriendelijk gedag zeggen maar is op haar hoede tegenover vreemden. Een forever home waar ze dit beseffen en haar de tijd en ruimte geven om zich thuis te voelen, dat is wat we wensen voor deze gekwetste ziel. 


Informatie over haar vind je hier