maandag 15 augustus 2022

Dagboek van Fabienne - Het verhaal van Gala, een blauwe Stafford,...

Ons Isabelleke kwam dagelijks aan haar voorbij,… Een kleine blauwe Stafford, vastgeketend aan een ketting onder een citroenboom,... Het prachtige pupje was steeds zo blij met haar bezoek en met het lekkers dat Isabelleke haar telkens meebracht. Haar baasje was een jager, en die wilde haar niet afgeven, want hij had er veel voor betaald en wilde er mee kweken. "Die gaat me veel opbrengen”, zo klonk het. En zo groeide de kleine Gala op en kreeg ook haar eerste nestje, maar door de slechte voeding en erbarmelijke verzorging stierven ze allemaal een honger- en verwaarlozingsdood. 

Isabelleke gaf niet op, en op een dag gaf hij haar uiteindelijk toch af. Ze was toen zo mager en kon bijna niet meer op haar pootjes staan,… Toen ze ook nog leishmania bleek te hebben was ze de jager van geen waarde meer en moest ze nu weg, zo vlug mogelijk, ze was waardeloos,… 

Sindsdien verblijft ze bij Isabelleke en leert een ander leven kennen. Stilaan komt ze op gewicht, is ondertussen gesteriliseerd en haar leven heeft een andere weg ingeslagen. Gala is enorm lief met mensen en gedraagt zich heel normaal, in huis en tuin bij Isabelleke. Met andere honden moet ze nog leren omgaan. Er zit totaal geen agressie in, maar we bouwen het langzaam op. Stilaan wordt Gala een hond die ergens thuis zal kunnen komen maar Gala is geen kant-en-klare Staffie: ze heeft nog nooit gewandeld, kent geen stad noch leven in deze normale wereld, zij is dus een projectje en heeft een baasje nodig die dit wil en zal aanpakken!

Meer informatie over Gala vind je hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten