dinsdag 9 augustus 2022

Dagboek van Fabienne - Een afgedankt fokteefje,... Is dit echt?

Daar zat ze dan,… Liggen kon ze niet, staan ook niet, hangend en pijnlijk kijkend uit die enorm lieve oogjes,… Ze was opgebruikt voor de broodfok, en vervolgens afgedankt en letterlijk weg gegooid. Wat ze met haar gedaan hebben is verschrikkelijk,… Ze is in zo een slechte staat dat het nog maar de vraag is of dit moedertje het overleven zal,… Een Cavaliertje, ja dat ene ras dat overal zo gewild is, waarvan de kleine pupjes voor veel geld gaan. Terwijl haar pupjes in de etalage pronkten, zat moedertje achter de schermen te creveren van de pijn in een uitzichtloos afgrijselijk hok.

We wisten niet wat we zagen, noch wat we roken, toen ze binnen kwam. De vliegen zaten in horden rond haar oogjes en muiltje, en ze pinkte zelfs niet meer om ze weg te krijgen,… Rondom haar halsje is een gigatische bol gegroeid die haar bijna doet stikken, en ze hoest gevaarlijk diep, ze kan amper eten want het enorme gezwel is een vreselijke hinder op alle vlakken. Haar oortjes zijn dusdanig ontstoken dat er bijna niet aan te beginnen valt. De pijn moet ondraaglijk geweest zijn voor dit moedertje dat in vreselijke omstandigheden moest baren,…

Dat dit allemaal kan in deze wereld, doet me God danken dat ik meer dan over de helft ben,… Want de ellende van deze dieren gaat dieper dan je wil, en dat telkens opnieuw. Je hart gaat tekeer, maar je moet door en door en door, en ook hier gaan we weer voor vechten, alles op alles, met de weinige middelen die we hebben, maar we gaan ervoor. 

Of deze kleine mama dit gaat redden weten we niet, maar als ze het redden mag dan moet ze toch zo gelukkig worden,…

Mensen, weer een projectje bij, en wat voor eentje,… Duimen maar dat we deze strijd mogen redden,…

 

*Gezien de erbarmelijke toestand waarin Pasha bij ons is aangekomen, is zij momenteel nog niet ter adoptie.*


Meer informatie over haar vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten