dinsdag 9 augustus 2022

Bezoek aan de refugio …

Na 1,5 jaar werkzaam te zijn als vrijwilliger voor ACE | SHIN (website & PR Nederland) was er eindelijk tijd en gelegenheid om nog eens naar de refugio te gaan. 6,5 jaar geleden ging ik daar mijn 2e ACE hond Ayla uitzoeken, en vloog ik andere hondjes mee terug. Nu mijn 1e ACE hondje onze Ayla aan het roepen is vanaf de regenboogbrug, was mijn “werkbezoek” dubbel. Allereerst wilde ik graag de Spaanse collega’s ontmoeten en eens een keertje live bijpraten en ideeΓ«n uitwisselen. En zien hoe je je werk doet met honderden blaffende honden op de achtergrond, eigen hondjes, opvangers en patiΓ«ntjes op en om je bureau, elektriciteit die uitvalt en dus ook de ventilators, etc. etc. Maar ook met eigen ogen zien hoe de honden en katten daar in deze hitte wachten op hun gouden mand, in welke hokken Mitch & Kelly hun actie voerden, tot hoever de brand is gekomen (echt afschuwelijk dichtbij), de kliniek, de quarantaine afdeling, de kattenverblijven, etc etc. Dan zie je ook de honden en katten die letterlijk tegen de tralies opspringen voor wat aandacht (dat beeld raak je ook niet snel meer kwijt). Het hek dat je dan weer voor hun neuzen moet sluiten. De honden die je omklemmen met hun poten en weg moet duwen, omdat je verder moet. 

Opnieuw was het heel indrukwekkend en heb ik diepe bewondering voor onze collega’s in Spanje die dit met zoveel toewijding dag in dag uit doorleven. Een extra motivator om vanuit Nederland nog meer te ondersteunen! Ik heb live gezien hoe het team hier letterlijk opveert van de reserveringen van onze hondjes en katjes, inzamelingen van goederen en medicatie, maar ook van de donaties die “zomaar” binnen komen of als reactie op onze medische spaaracties of doneeracties zoals die voor de watertanks. Dat helpt echt!!! En natuurlijk hebben we hier ook gevierd dat we met ACE Nederland de ANBI-status hebben verkregen. Dit gaat ons extra helpen, en op welke manieren dit kan zullen we nog uitgebreid gaan communiceren!

De andere reden van mijn bezoek was om te zien of er al een speciale match was. Dit met het oog op het wegvallen van Ayla in de nabije toekomst πŸ˜₯ Met een groot hondenhart en “rescued als my favorite breed” is dat nog niet zo makkelijk … Daarnaast is het anders als je voor uitbreiding gaat dan “ter vervanging” … En dan moet het ook nog een goede match zijn voor mijn nog steeds bange Missy, waarvoor Ayla haar grote steun en toeverlaat is. Dit ga ik dus pas kunnen beslissen als het zover is …

Al bij al waren het hele speciale dagen en wil ik Fabienne, Dirk, Veerle, Tanya en Vivian bedanken voor de gesprekken, de brainstorms, de adviezen en de hartelijkheid waarmee ik hier ontvangen ben. Samen sterk!

In het filmpje enkele foto's van onze lieverds daar!

Angelique



Geen opmerkingen:

Een reactie posten