donderdag 14 januari 2021

1e nacht Micheline goed gegaan

Ons 1e ACE opvanghondje Micheline konden we gisteren ophalen. Omdat het een bangertje is werd gevraagd een bench mee te nemen. Die moest nog even snel geregeld worden. Check! Ondanks dat het zeker niet onze eerste herplaatser is, en intussen de 3e ACER, is het toch spannend. Hoe groot is ze, hebben we het goede maat tuigje, halsband, is de bench te groot/te klein, etc etc. Het ophalen was super goed én corona-proof geregeld door het ACE team. Complimenten!

Dan is het wachten. En daar kwam ze dan … in “tuig” in de bench. “Hier is je prinsesje” zei de ACE vrijwilliger en dat waren precies de woorden die in mij opkwamen. Twee onzekere oogjes en een fragiel lijfje (dat toch op een bijna statige manier rechtop zat), vulde nog geen kwart van mijn bench. Mijn tas met riemen, halsbandje en veiligheidstuigje kreeg ik netjes terug. Die waren enkele maten te groot. Gelukkig zijn ze daarop voorbereid en kon ze toch veilig mee.

De aankomst in Tilburg kostte even tijd en geduld. Ze was hevig ontdaan van de hele reis. Toch kwam ze na een tijdje voorzichtig snuffelen en kennismaken met haar nieuwe mensen. Na de perfecte kennismaking met ACE Labrador Ayla, zag je haar ontdooien. Vanuit de hoek van haar bench volgde ze elke beweging. We waren verrast dat ze na een hele tijd zelf uit haar bench kwam en de boel ging verkennen. Ayla was heel lief voor haar en ze trok zich daar direct aan op. Inmiddels heeft ze elke mand en bank al geprobeerd, en heeft ze gegeten. De nacht heeft ze doorgebracht in de favoriete mand van Ayla; die is het grootst en heeft een extra dekbed. Ze volgt alles even op een afstandje en zoekt dan wel voorzichtig toenadering om dan weer weg te schieten. Haar grootste uitdaging wordt straks het aangelijnd wandelen. De lijn vindt ze heel eng. Dat gaan we rustig opbouwen. De rest gaat ook goed komen. Ze blaft niet, schrikt niet van geluiden of plotselinge bewegingen, en zoekt ook contact met de heer des huizes. Een heel goed begin, en weer eens de bevestiging dat dit soort hondjes nood hebben aan een eigen warm thuis, en geduldige begeleiding.

Groetjes, Angelique





Meer informatie over Micheline vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten