vrijdag 23 oktober 2020

Een update van Truus

Truus is nu een maand bij ons en ze doet het goed, we zijn zo trots op haar! Wat is het een ontzettend lief hondje. Ze heeft in die 4 weken al veel stappen vooruit gemaakt. Ze wilde in het begin niet aan de riem lopen, ws had ze dat nooit eerder gedaan. Spanning op de riem is zo eng voor haar…Wat wil je ook, ze werd in het dodingsstation aan de riem over de grond gesleurd! Nog steeds vindt ze het niet prettig maar het wordt al iets minder heftig voor haar. Wij houden er rekening mee dat er zo min mogelijk spanning op de riem staat. Ze is al helemaal gewend aan ons dagelijks ritme en de wandelingetjes in het bos gaan nu goed. Ze loopt lekker mee, aan de riem en snuffelt waar Sergio snuffelt. Ze is voorzichtig, is graag dicht bij ons in de buurt . Afgelopen weekend waren we op het strand en als ze het een beetje eng vond kwam ze naar ons toe voor steun en bescherming. Een goed teken, ze vertrouwt ons. Na de eerste stapjes op het zand begon ze het zelfs leuk te vinden en lieten we haar los. Ze bleef bij ons, er was geen enkele behoefte om ver weg te gaan. Heel prettig voor ons want het is altijd heel spannend, zo’n eerste keer los! We zouden dat in het bos absoluut nog niet durven. In huis en in de tuin is ze helemaal op haar gemak, daar voelt ze zich vrij en zien we wat er in haar zit. Hoe ze in haar kern is. Ze heeft lang een overlevings-strategie gehad, uit contact gaan als het niet veilig is. Ook dat is al aan het veranderen. Ze komt naar ons toe als we haar roepen, ook in een, voor haar, enge situatie. We prijzen haar de hele dag, ze is erg gevoelig voor een vrolijk en hoog stemmetje. Ze wordt daar erg blij van (wij ook), met haar staartje in de lucht loopt ze dan dapper mee. Ze is alert, let goed op ons, is altijd te porren voor een lekker hapje. Truus is heel aanhankelijk en knuffelig. Ze heeft een zacht karakter maar laat andere honden weten dat ze niet opdringerig moeten zijn, ze gromt dan. Truus en Sergio gaan prima samen. We hebben vaker logees in huis en Sergio vindt het altijd prima, zo ook met Truus. Truus is een paar keer wat bezitterig geweest naar ons, en ons eten. Sergio kreeg een snauw. Een kleine correctie was genoeg en het is niet meer gebeurd. Een zacht karakter maar geen softie dus, haha.

Wij zijn ontzettend blij met Truus als gezinslid, ze past goed bij ons. Het is zo fijn om goed te maken wat anderen zo fout hebben gedaan, om haar een goed en zorgeloos leventje te bezorgen! We doen het natuurlijk in de eerste plaats om de hondjes te helpen maar het is voor onszelf ook zo fijn en waardevol om te doen, het verrijkt ons leven.

Onze complimenten voor alle vrijwilligers van ACE, jullie doen geweldig werk! Dankzij jullie is Truus er nog, en Sergio, en zoveel andere hondjes. 

Hartelijke groeten van Michel en Ellen en natuurlijk Sergio en Truus







Geen opmerkingen:

Een reactie posten