zaterdag 29 februari 2020

Moos (ACE Juul)


"Juul kwam voorbij op Facebook en wij werden op slag verliefd op zijn prachtige ogen en super lieve blik. Wij hebben direct gereageerd om hem voor ons te kunnen reserveren hetgeen gelukt is. Met reeds twee ACE-honden is ons midden, Juana en Theo (ACE Raymond) is deze 3e knapperd een geweldige aanvulling op onze roedel. Wij hadden reeds een boxer en een Duitse Dog dus met Moos erbij zitten wij op 5 stuks. 

Op een late Novemberavond vorig jaar mochten wij naar Schiphol rijden om Moos op te halen. Ach wat was hij mager en zo super blij met onze knuffels. Onze Alfa, Sam de boxer, gaat altijd mee een nieuwe hond begroeten. Als hij het goed vind is dat voor de rest van de roedel ook het geval. Midden in de nacht reden wij terug naar huis met onze nieuwe aanwinst. In de auto bleef hij ons steeds "vasthouden" met zijn poot om ons maar niet kwijt te raken. Eenmaal thuis was dat met de andere honden toch even spannend, want ja, uit hun slaap gewekt worden en dan in het donker een vreemde hond aan de lijn met jouw baasje was voor hen een rare gewaarwording. Even grommen en blaffen tegen elkaar en daarna allemaal naar binnen om ons mandje op te zoeken. De volgende dag was de testdag. De Duitse Dog, ook nog jong, vond het maar raar zo'n nieuw geval erbij. Dat werd ook wel even knokken om de plaats te bepalen, hetgeen erbij hoort. Daarna volop samen spelen met het trektouw en vanaf dat moment is het Duo Penotti in een potti, onafscheidelijk!

Moos was zeer snel gewend en je merkt nog dagelijks dat de ervaring met ons mensen hem veel angst heeft gegeven. Ons vertrouwt hij nu wel maar bij anderen is hij op zijn hoede. Ook deuren zijn voor hem iets waar hij angstig voor is. Moos is een echte aandachtstrekker en eist deze ook op als een andere hond de aandacht krijgt. Uiteraard wordt hij dan door ons gecorrigeerd maar je merkt echt dat hij zo graag wil knuffelen en de bevestiging ontvangt dat het allemaal goed is.
Hij is geweldig, niet alleen verliefd door de foto maar volledig in love met deze hond is ons midden.

Via Facebook zijn wij in contact gekomen met Kyra. Zij liep stage bij ACE op het moment dat Moos werd binnengebracht. Mag ik eens een keer op bezoek komen, vroeg zij en bij wat navraag bleek dat zij 20 KM bij ons vandaan woonde. Ondertussen is zij kind aan huis bij ons en past zij ook regelmatig op de hondenbende en alle andere dieren. Hoe mooi is het dat je op deze manier met elkaar in kontakt komt en deze passie met elkaar kunt delen.

In Juli gaan wij weer naar Mijas om een week mee te helpen in de refugio. Wij nemen dan onze tieners mee om hen ook deze kant vd wereld en de ervaring mee te geven."

Groeten van Desiree en Ronald!

MOOS






Geen opmerkingen:

Een reactie posten