dinsdag 28 januari 2020

Hira (ACE Amy) stelt het opperbest


Hallo iedereen


Ik ben Hira (ACE Amy) en ik wou jullie laten weten hoe het met me gaat. Op 2 februari woon ik 7 jaar in Vlaanderen bij mijn moeke. 7 gelukkige en vette jaren… want moeke verwent me. Ondertussen ben ik bijna 14 jaar en alles gaat nog goed met mij, wel allemaal wat trager, maar dat vind ik niet zo erg. Ik heb hier al ontzettend veel mensenvriendjes gemaakt die me koekjes en stukjes vlees brengen, waar ik natuurlijk geen neen tegen zeg. Laat maar komen!
Op 2 februari 2013 is moeke me komen halen in het verre Limburg waar ik logeerde bij een lieve opvangmama. Het was koud en het sneeuwde, dus heb ik me achteraan in de auto genesteld en ben ik heel braaf geweest want moeke zei dat het gevaarlijk rijden was met die sneeuw en we moesten ver, zo’n dikke 2 uur. Sindsdien woon ik bij moeke, we hebben ook een ezel, 2 pony’s en wel 10 katten. Die laatste zijn niet bepaald mijn vriendinnen…
Elke ochtend gaan we wandelen en dan snuffel ik aan elk interessant plekje, je moet toch weten wie er allemaal gepasseerd is. Daarna zoek ik thuis mijn plekje op, liefst vooraan achter het hek aan de straat. Het liefst van al laat ik voorbijgangers schrikken door onverwachts vanonder de struiken de springen. Stout van mij, maar ik heb er toch zo’n plezier in. Maar om 10.30 uur sta ik paraat aan de achterdeur want dan ga ik mijn bakje eten vragen aan moeke, stel je voor dat ze het vergeet!! Dat overleef ik niet.
Telkens als ik binnenkom in huis, krijg ik van moeke een koekje. Lekker!! Ik had een goeie truc gevonden door een paar keer na mekaar binnen en buiten te gaan, maar dat had moeke natuurlijk snel door. Lukt niet meer, pech!
Soms vraagt iemand welk ras ik ben en dan zegt moeke: dat is een kruising tussen een beer en een hond. Wil je geloven dat sommigen dat geloven! Ik ben natuurlijk wel een stevige dame van ruim 55 kg.
Voor de rest ben ik heel braaf en voorbeeldig. Moeke zegt dat ik de flinkste hond ben die er bestaat en als ze dat zegt dan knelt mijn halsband wel een beetje J. Eén klein minpuntje, moeke zegt dat ik snurk! ‘Precies een drilboor’ zegt ze. Seg!!! Dat zal wel ferm overdreven zijn want ik hoor het zelf niet, dus…  Maar soms heb ik nog nachtmerries en dan jank ik, maar als moeke roept dat alles OK is, slaap ik rustig verder.
Ziezo, nu weten jullie hoe het met me gaat! Opperbest! Ik ben een gelukkige hond!
Dankzij SHIN heb ik een fijne thuis gevonden, ik hoop van harte dat mijn vriendjes in de refugio ook snel een warme thuis vinden.
Superdikke poot van Hira en moeke zegt dat ik jullie allemaal ook vele groetjes moet doen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten