woensdag 20 maart 2019

Fiko doet het geweldig!

Hoe het begon...
Na het in laten slapen van onze vorige hond Bobby (16 jaar) hadden we bedacht dat het leven zonder hond ook zo z'n voordelen had. Nou, dat is niet zo! Wat miste we een hond om ons heen. Na 11 maanden hondloos was het echt weer tijd voor een hond!


We wisten wat we wilde, tussen de 1 en 3 jaar oud, reu, hond die al in Nederland zit, zodat we eerst kennis kunnen maken om te kijken of er een klik is.
Maar dan zien we op internet een hond waar we op slag verliefd op zijn, ACE Virto. Op dat moment 7 maanden oud, reu en al in Nederland. We nemen contact op met ACE.
Het blijkt dat Virto in een opvanggezin nabij Groningen verblijft, dat is voor ons 2,5 uur rijden. ACE komt met het voorstel om eerst het huisbezoek te laten plaats vinden. Wanneer dat is goedgekeurd kunnen we ACE Virto ontmoeten. Als tijdens deze eerste kennismaking de klik er is zouden we hem meteen mee mogen nemen, gezien de reisafstand.

Wat een spannende tijd! In afwachting van het huisbezoek waren wij druk met namen verzinnen. Wij zijn gek op Zweden en op fika's, zo ontstond de naam Fiko.
Het huisbezoek werd goedgekeurd, dus we konden afreizen richting Groningen. We werden enthousiast begroet door de blije pup. In het echt was hij nog véél leuker!

Fiko is nu al bijna 4 maanden onze trots. Wat doet hij het goed! Elke dag, weer of geen weer, gaan we wandelen in het bos, duin of strand. Hij gaat mee naar de paarden, plaagd af en toe de poes (die hij stiekem heel leuk vind), ravot lekker in de tuin, en elke dag komt hij heerlijke knuffels en kusjes geven! Ook gaan we elke week naar de hondenschool voor de pubertraining, en doen elke dag ons huiswerk. Hij doet het allemaal zo knap!

We hopen nog heel lang samen met Fiko van het leven te mogen genieten!

Groetjes Raymond, Iris en Fiko.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten