dinsdag 5 februari 2019

Nieuwsblad BE: De optocht in Leuven tegen de gruweldaden van de jagers in Spanje,...

LEUVEN - Onder de naam 'Wereld Galgo Dag' trok zondag een eerste optocht door de straten van Leuven. Met 380 deelnemers was de mars een groot succes.
Voor de stille optocht werden baasjes en hun honden uitgenodigd om vreedzaam door te straten te trekken en zo aandacht te vragen voor het leed van de Spaanse windhond en om het einde te vragen van de jacht met galgo's en andere rassen. 
De mars werd georganiseerd door Els Lernout, vrijwilligster bij de organisatie Greyhounds in Nood Belgium. "We zijn zeer tevreden met de opkomst en sluiten niet uit dat er nog een tweede opkomst volgt in Leuven.  We hebben de deelnemers geteld en het waren er 380 met minstens evenveel honden.  We mogen van een succes spreken."
Maar er waren ook andere organisaties aanwezig, SHIN bijvoorbeeld: "Wij proberen Spaanse straathonden van de dood te redden, ze op te vangen in onze Refugio en op een zorgvuldige wijze een nieuwe thuis voor hen te vinden", zegt Fabienne Paques, deelneemster en oprichtster van SHIN.  "Wij hebben net als al de mensen die hier vandaag waren een hart voor honden en mochten op deze optocht dan ook niet ontbreken." 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten